Drabsmand ringede til tv-station kort før massakre

- De mobber mig, nu tager jeg sagen i egen hånd, sagde formodet gerningsmand kort før skyderi

Se video fra området her
Følg Krimi

En lokal 60-årig mand er efter alt at dømme gerningsmand til en blodig massakre på en tjekkisk restaurant, som har kostet otte mennesker livet ud over ham selv.

Pistolmand dræber otte på restaurant i Tjekkiet

Ifølge lokale myndigheder er der angiveligt tale om en psykisk ustabil mand, og det er derfor pure blevet afvist, at der kan være tale om et terrorangreb.

Det er fortsat uklart, hvad mandens motiv var, men ifølge flere tjekkiske medier ringede manden til et kriminalmagasin på TV Prima kort inden han skød løs på restauranten. Opkaldet, som han foretog klokken 12.56, varede fire minutter, før manden til sidst lagde på, skriver idnes.cz.

- Han introducerede sig selv, og sagde vi skulle sende et hold til Uhersky Brod (hvor skyderiet fandt sted, red.). Han fortalte mig, at han var blevet såret af en masse mennesker, at han var blevet mobbet, og at myndighederne ikke ville hjælpe ham, og derfor ville han tage sagen i egen hånd. At han havde en pistol, gidsler og at han ville håndtere sagen selv, siger Prima-reporteren Pavel Lebduška.

Da journalisten spurgte, hvor angrebet skulle finde sted, svarede manden 'på pladsen', uden at udspecificere stedet nærmere.

Kort efter lagde manden på, og journalisten, der modtog opkaldet, blev efterfølgende så bekymret, at politiet blev kontaktet.

Skød omkring sig
Det viste sig desværre ikke at være i tide, for kort efter gik manden ind på en restaurant og skød omkring sig, så i alt otte mennesker blev dræbt.

Manden har efterfølgende selv mistet livet, formentlig fordi han har skudt sig selv. Dette er dog ikke bekræftet fra officiel hold, så det er endnu usikkert, om han er blevet skudt af politiet, eller om han har begået selvmord.

Ud over de dræbte er flere personer såret, heriblandt en kvinde, der blev bragt til hospitalet i kritisk tilstand efter skyderiet.

Den tjekkiske premierminister, Bohuslav Sobotka, er rystet over hændelsen.

- Jeg er ligesom de fleste andre mennesker chokeret over det tragiske angreb, siger han ifølge The Telegraph.

Der er fortsat ikke blevet offentliggjort alder og køn på de dræbte personer på restauranten. I alt 20 mennesker vurderes at have befundet sig på restauranten, da angrebet fandt sted.

 

Efter skyderiet indfandt politiets særlige indsatsgruppe sig hurtigt på stedet, hvor de iførte sig skudsikre veste, inden de nærmede sig restauranten. Et stort område omkring restauranten har efterfølgende været afspærret.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.