Annonce:
Annonce:

Drabsoffers søn: - Alt blev sort

To mænd på 35 og 43 år er tiltalt for to drab og for brandstiftelse mod ofrenes huse. Det ene offer blev kørt til en grusgrav og smidt i en sø

Den dræbte Kiehn Andersens søn og søster føler ikke, at de bliver hørt og informeret tilstrækkeligt af politiet. Foto: Per Rasmussen
Den dræbte Kiehn Andersens søn og søster føler ikke, at de bliver hørt og informeret tilstrækkeligt af politiet. Foto: Per Rasmussen
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN I NÆSTVED (Ekstra Bladet): Sønnen til drabsofferet Kiehn Andersen var til stede, da hans far blev fundet myrdet i Blæsinge grusgrav.

Og det var tydeligt, at tabet af hans far stadig påvirker ham dybt, da han i dag afgav forklaring i retten i dag, hvor to mænd på 35 og 43 år er tiltalt for to drab og brandstiftelse.

Den 43-årige har erkendt, at han var med ude på gerningsstedet, hvor Kiehn Andersen blev dræbt, men nægter drab. Den 35-årige nægter drab. 

- Alt blev sort. Jeg kan ikke huske så meget, sagde Jack Andersen, da han havde fået et glas vand og styr på stemmen.

Han måtte køres til psykiatrisk skadestue i en ambulance efter fundet og har også været der to gange siden.

Han beskrev, at han var sygemeldt i halvanden til to måneder, tabte 15-20 kilo i løbet af kort tid og ikke kunne sove og spise.

Annonce:

- Det var både det, at han er taget fra os så hurtig og uventet, og så også den brutalitet, det er sket med. Det synes jeg er rigtig ubehageligt.

Han beskrev sin far som sin bedste ven.

Allerede da hans faster fortalte ham, at der var en brand i hans fars hus, gik han lidt i panik. Da han kom hen til huset, der ligger mindre end ti minutter væk, lagde han mærke til, at farens bil var der, og at de træsko, han altid gik med, lå inde i gangen.

Han nåede kun kort ind i huset, hvorefter han fik at vide, at han skulle gå ud igen på grund af varmen.

Men han nåede at lægge mærke mærke til, at farens pung lå enten på køkkenbordet eller bryggersbordet.

- Den plejer at ligge tredje skuffe sammen med plasticposerne, forklarede han.

Alle de ting, der stak ud fra normalen, gjorde, at han på et tidspunkt havde tanken, at 'hvis ikke han er her, har han ikke gjort det frivilligt'.

Hans bistandsadvokat krævede på hans vegne en erstatning på 30.270 kroner for begravelsesomkostninger og 100.000 kroner i torterstatning.

Her er hovedtiltalerne

20. april 2019: Drab i forening på Kiehn Andersen i Ruds Vedby, der var værgeløs, da han blev slået ihjel med massiv stump vold mod halsregionen. Han er formentlig blevet sparket og/eller trampet mod hals og ryg, så han fik brud på tungebenet, venstre skjoldbruskplade og begge øvre skjoldbruskhorn samt brud på flere ribben.

Tyveri af offerets haglgeværer og møntsamlinger og brandstiftelse mod hans hus.

Usømmelig omgang med lig ved at have kørt offeret til en sø i Blæsinge i Slagelse, hvor de med en ukendt smal aflang spids genstand stak offeret i maveregionen efter dødens indtræden og fyldte hans tøj med flere sten, så han sank til bunds, og liget blev efterladt på bunden af søen.

1. juni 2019: Forsøg på hjemmerøveri ved i forening at have indfundet sig på adressen og truet offeret med et oversavet jagtgevær til at udlevere kontanter og en riffel, som offeret havde sat til salg via annonceportalen Gul & Gratis. De opgav dog, da de fik oplysninger om, at der var andre hjemme på adressen.

3. juni 2019:  Røveri i forening i Ringsted med henblik på inddrivelse af gæld på 500 kroner, hvor de med vold eller trussel om vold tvang to forurettede til at udlevere et musikanlæg, idet den 43-årige tog kvælertag på det ene offer, hvorefter de tog musikanlægget som pant for pengene, som det andet offer skyldte til en person.

16. juni 2019: Drab på Poul Frank Jørgensen i hans hjem på Slagelse Landevej i Vemmelev på Sydsjælland i tidsrummet fra cirka 8.40 til 9.20 ved at have stukket ham med en eller flere skarpe genstande, muligt en eller flere knive. Han fik et omkring seks centimeter dybt stik/snitlæsion, der gik gennem halsmuskulaturen, med overskæring af halsens store pulsåre til følge, hvilket må antages at være dødsårsagen, ligesom de tiltalte tildelte ham ti stiklæsioner i ryggen, hvorefter liget blev efterladt på stedet.

Brandstiftelse mod offerets hus ved anvendelse af brandbar væske samt for usømmelig omgang med lig, fordi liget af Poul Frank Jørgensen blev fundet forkullet på gulvet i soveværelset.

Kilde: Anklageskriftet

Tiltalt for to drab: Kommer med overraskede forklaring

Tiltalt for drab og brand: Tatoveret med 'hor mord og ildebrand'

Offer tynget ned med 24 sten

Tidligere OL-svømmer og muskelmand tiltalt: Kondompakker ledte politiet på sporet

Drabstiltalt sendte billeder af seriemordere

Drabstiltalt sendte billeder af seriemordere

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: