Drabssag: Fandt døende radiovært i bil

Flere vidner beskriver, hvad de oplevede kort før og efter, at Nedim Yasar var blevet skudt

Her køres Nedim Yasars bil væk efter skyderiet. Foto: Kenneth Meyer
Her køres Nedim Yasars bil væk efter skyderiet. Foto: Kenneth Meyer

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG: Flere vidner har nu forklaret sig i sagen, hvor to mænd er tiltalt for drabet på radioværten Nedim Yasar.

Begge tiltalte nægter sig skyldige.

31-årige Yasar blev fatalt kvæstet af skud om aftenen 19. november på Hejrevej, København. Her havde han deltaget i receptionen for bogen 'Rødder', der omhandler hans tidligere liv som bandekriminel.

Nedim Yasar blev dræbt i november 2018. Nu begynder retssagen, hvor to mænd er tiltalt. Foto: Jakob Jørgensen Krimi Hvorfor skulle Nedim Yasar dø?: I dag begynder retssagen
Nedim Yasar blev skudt en novemberaften i 2018. Han døde få timer senere på hospitalet. Foto: Jan Sommer Krimi Tilfældig bilist overværede drab på radiovært

Blandt vidnerne var en betjent fra Københavns Politi, der var blandt de første på gerningsstedet, hvortil han ankom kort tid efter skyderiet.

- Vi hold på Nørrebrogade, da vi fik melding om, at der var affyret skud på Hejrevej, fortalte betjenten i retten.

De ankom til stedet fra Nørrebrogade. Her så de som noget af det første en bil, der var kørt galt.

- Den holder i højre side. Vi kan se, der sidder en på på førersædet, der er ramt. Han blødte, var bevidstløs og havde krampetrækninger, forklarede betjenten.

Nedim Yasar var tidligere kriminel på den Københavnske Vestegn. Foto: Privatfoto Krimi Drabstiltalt:- Vi skulle købe Viagra-piller
Nedim Yasar blev ramt af dræbende skud om aftenen 19. november 2018. Foto: Jan Sommer Krimi Tiltalt for drab:- Jeg var vred og ville smadre hele verden

Manden blødte fra ansigtet, og betjentene klikkede sikkerhedsbæltet af den kvæstede mand. Derefter blev der givet førstehjælp.

Et andet vidne var journalisten Dan Bjerregaard, der igennem en længere periode havde været Nedim Yasars medvært på radiogrogrammet 'Politiradio'.

Han havde deltaget i receptionen, og forlod som en af de sidste gæster omtalte reception.

- 20-30 meter nede ad gaden så jeg en person med hænderne i lommen og med en hætte over hovedet. Han faldt lidt ud uden for normalbilledet, forklarede Dan Bjerregaard.

Klubben ned de sorte og gule farver har seks på bagen i Danmark. Foto: Tariq mikkel Khan Krimi Tiltalt: Jeg blev fuldgyldig rocker FØR drab

- Jeg tænkte først, han skulle hent en anden gæst fra receptionen, var Bjerregaards umiddelbare og første tanke.

- Det var kun ganske kort, jeg registrerede ham. Han var almindelig af bygning. Normal højde.

Anklager, Jens Povlsen dokumenterede derefter en tidlige forklaring afgivet til politiet, hvor Bjerregaard havde beskrevet gerningsmanden som lys i huden.

Dette bekræftede Dan Bjerregaard ved dagens retsmøde.