Drabssag: Mystik om el-cykel

En blå el-damecykel er, trods efterlysning i alvorlig kriminal-sag, som sunket i jorden

Politiet ved gerningsstedet, hvor en 24-årig blev påkørt to gange. Stedet er  Vestvolden nær Frederikssundsvej i Husum.  Foto: Kenneth Meyer
Politiet ved gerningsstedet, hvor en 24-årig blev påkørt to gange. Stedet er Vestvolden nær Frederikssundsvej i Husum. Foto: Kenneth Meyer

Politiet leder fortsat efter en blå damecykel, der er central i en drabssag i et grønt område på den københavnske vestvold i Husum.

For seks dage siden efterlyste politiet den blå el-cykel og folk, som ved, hvad der var blevet af den.

- Vi er meget interesseret i oplysninger om den, for vi har ikke fundet den, og vi har ikke fået brugbare henvendelser om den, siger Knud Hvass, chef for afdelingen for Organiseret Kriminalitet, Københavns Politi til Ekstra Bladet.

En 24-årig mand blev påkørt af en bil to gange - i følge politiet - med vilje ved en sti på Vestvolden fredag den 27. marts. Han døde af sine voldsomme kvæstelser i en lejlighed i Søborg få timer senere.

Efterforskningen har vist, at den 24-årige mand cyklede på den pågældende cykel, da han blev kørt ned.

Københavns Politi efterlyser en blå elcykel som denne af mærket Batavus. Foto: Københavns Politi/Free
Københavns Politi efterlyser en blå elcykel som denne af mærket Batavus. Foto: Københavns Politi/Free

Vidner har set personer dagen efter påkørslen, som sidst på eftermiddagen løftede cyklen op og kiggede nærmere på den. Efterfølgende var den væk . Politiet ved, at cyklen havde tydelige skader fra påkørslen.

- Hvad kan være årsagen til, at I ikke har fået henvendelser om cyklen, når nogen åbenbart har taget den?

- Der kan være nogen, som ved noget til sagen og ikke har lyst til at tale med os. Men der kan jo også være nogen, som bare har taget cyklen til sig og ikke har opdaget, at vi har efterlyst den.

- Men skal de i så fald være bekymret for at kontakte jer?

- Nej absolut ikke, svarer Knud Hvass.

Politiet har tidligere meldt ud, at de mener, at der er en sammenhæng mellem den dødelige påkørsel på Vestvolden og et skyderi i nærheden, i Gadelandet i Husum samme fredag aften. Da blev en gruppe unge beskudt af to gerningsmænd, der var på cykel.

En 23-årig mand er varetægtsfængslet i sagen om den forsætlige påkørsel. Han er sigtet for drab i forening med flere ukendte andre, men nægter sig skyldig.

Læs mere om drabet her:

Uhyggelig voldsspiral: Skyderi og drab på få timer