Drabssag: Offentliggør voldsom video

På videoen høres en klynkende hund, der er blevet ramt af skud, og stemmer fra personer, som ifølge politiet var målet for de skud, der dræbte en uskyldig mand

Følg Krimi

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Politiet offentliggør nu en video med et voldsomt lydspor i efterforskningen af drabet på 31-årige Abdinur Mohamed Ismail i Egeparken i Vollsmose 24. juni sidste år.

Han blev det komplet uskyldige offer, der tilfældigvis endte i skudlinjen under en skudveksling mellem to stridende grupperinger i området.

På videoen, som politiet nu har offentliggjort, kan man ikke se personer, men man kan høre stemmer, der råber, lyden af en hund, der klynker, og så en række høje brag - muligvis lyden af skud. Filmen er optaget med en mobiltelefon.

Fyns Politi advarer om voldsomt indhold, fordi hunden, der klynker, er blevet ramt af skud og dør.

De to mænd på scooteren blev selv beskudt efter drabsforsøget på en 31-årig fra Vollsmose-gruppen. Men et af skuddene dræbte den tilfældige Abdinur Ismail. Politifoto
De to mænd på scooteren blev selv beskudt efter drabsforsøget på en 31-årig fra Vollsmose-gruppen. Men et af skuddene dræbte den tilfældige Abdinur Ismail. Politifoto
 

- Men vi har vurderet, at lydfilen med stemmerne er vigtig at få ud til offentligheden i håbet om, at nogen kan bidrage til identifikationen, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Det er altså personerne bag stemmerne, der råber, som politiet ønsker hjælp til at få identificeret.

Fyns Politi har sigtet i alt fire personer for drab eller medvirken til drab i sagen. To af dem, to mænd på 19 og 21 år fra Odense, blev 15. april i år sigtet for drab og forsøg på manddrab i forening med hinanden og med en 22-årig mand, der blev varetægtsfængslet 13. januar i år.

De to sidder dog allerede varetægtsfængslet i en anden sag og vil derfor først blive fremstillet i grundlovsforhør på et senere tidspunkt.

Kulmination på længere konflikt

Skudepisoden var en kulmination på en længerevarende konflikt mellem to grupperinger i Vollsmose og Korsløkke. Den ene gruppe (gruppe 1) har tilknytning til Korsløkkeparken, og den anden gruppe (gruppe 2) har tilknytning til Bøgetorvet i Vollsmose.

24. juni 2020 klokken 23.48 ankom en scooter med to mørkklædte og maskerede personer (person A og B) fra Gruppe 1 til Egeparken nr. 150

Her afgav person A først en serie skud mod en 31-årig mand fra gruppe 2, som blev ramt fire gange, ligesom der blev skudt mod en hund, som efterfølgende afgik ved døden.

Derefter forsøgte A og B først at flygte via den rute, de var kommet ad, men her blev de mødt af fire bevæbnede og maskerede personer fra gruppe 2, hvorefter der opstod ildkamp. 

Få sekunder efter – klokken 23.49 – viser overvågningsbillederne tre maskerede personer (person O, P og Q) fra gruppe 2, der løber ind gennem tunnelen og ud på forsiden af Egeparken i samme retning, som scooteren netop var kørt i.

Politiet ved fra overvågningen, at der var en fjerde person i den bevæbnede gruppe, men da de ankom til tunnelen, valgte den fjerde person at løbe rundt om bygningen i stedet for gennem tunnelen.

Da den ene af de tre personer, person P, kom ud af tunnelen som nummer to, løb han langs bygningen ved Egeparken 150-152, hvor han afgav fire skud i retning mod den flygtende scooter.

Det er politiets klare formodning, at det var et af disse fire skud, der ramte og dræbte Abdinur Mohamed Ismail, der helt tilfældigt befandt sig lige i gerningsmandens skudlinje. 

Selv om skuddene var rettet mod de to flygtende personer, A og B på scooteren, så blev ingen af dem ramt, og de kunne stikke af ad Åsumvej, hvor de blev eftersat af en politipatrulje.

Mændene er sigtet for at have affyret minimum fire skud med pistol for at ramme og dræbe to endnu ikke identificerede personer, der var på vej væk fra stedet på en motorcykel.

Det mislykkedes dog, fordi de to personer på motorcyklen ikke blev ramt af skuddene, der i stedet ramte den 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, som derefter afgik ved døden.

Den 31-årige Abdinur Ismail blev dræbt af skud på en parkeringsplads. Privatfoto
Den 31-årige Abdinur Ismail blev dræbt af skud på en parkeringsplads. Privatfoto

Politidirektør Arne Gram kalder det en 'særlig tragisk sag', hvor en uskyldig ender med at blive dræbt' på grund af den totale mangel på respekt for andres liv, som de her bandekriminelle udviser'.

- Der er ingen tvivl om, at det er et af de sværeste miljøer at efterforske i, siger han.

- Desværre er der stadig to mistænke på fri fod, og derfor vil jeg også gerne appellere på det kraftigste til at kontakte os, hvis man ved, hvem de er. Det er vigtigt, fordi vi gerne vil have så mange af de her banditter i fængsel som muligt, så vi kan få genetableret trygheden i Vollsmose og i de andre dele af Odense, hvor bandernes kriminalitet skaber utryghed, siger han.

Scooterens flugtrute

Efter scooteren svingede til højre ind på å-stien langs Odense Å, flygtede de videre langs Odense Å til industrikvarteret på Teglværksvej, videre ad cykelstien fra Teglværksvej, ned under banelegemet, op til Nyborgvej, hvor scooteren fortsatte direkte over Nyborgvej til Avlskovvej og videre mod syd til Herluf Trolles Vej, hvor den igen fortsatte lige over i retning mod Ivar Huitfeldts Vej.

Herefter stopper sporet.

Det er tale om en såkaldt maxiscooter, der blev stjålet i Seden 21. maj i år. På det tidspunkt var den forsynet med en vindskærm, sidespejle, bagageboks og spansk nummerplade.

Før flugten var disse dele blevet fjernet fra scooteren.

Politiet vil gerne høre fra borgere, der ved, hvor scooteren er, eller hvor de afmonterede dele fra scooteren befinder sig.

 

Politiet vil gerne høre fra folk, der har set den scooter, der blev brugt til flugten. Politifoto
Politiet vil gerne høre fra folk, der har set den scooter, der blev brugt til flugten. Politifoto

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind