Drabssigtelse mod 21-årig: Stak offer 4 gange i brystet med kniv

En 21-årig drabssigtet mand varetægtsfængslet måneden ud efter grundlovsforhør bag lukkede døre i Retten i Roskilde

Dele af den dræbte mands netværk lagde tirsdag blomster, hvor manden blev stukket ned på Parkvej i Køge. Foto: Per Rasmussen
Dele af den dræbte mands netværk lagde tirsdag blomster, hvor manden blev stukket ned på Parkvej i Køge. Foto: Per Rasmussen

RETTEN I ROSKILDE (Ekstra Bladet): En drabssigtet 21-årig mand med langt sort og krøllet hår og klædt i grå hættetrøje blev her til formiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde.

Det skete på politianklager Anja Lund Liins anmodning bag lukkede døre af hensyn til sagens karakter og politiets videre efterforskning. Ekstra Bladets protest blev ikke taget til følge.

Før pressen forlod Retssal 1 læste anklageren drabssigtelsen efter straffelovens paragraf 237 op for dommeren, den unge mand og hans forsvarer Stefan Møller Jørgensen.

Hjertet ramt af stik
Manden med indvandrerbaggrund sigtes mere specifikt for at have dræbt en 31-årig mand med fire knivstik i brystet, herunder i ofrets hjerte.

(Ekstra Bladet kom ved en beklagelig misopfattelse til først at skrive 24. red.)

Det skete angiveligt mandag omkring klokken 19 på et parkeringsareal i boligkvarteret Parkvej i Køge.

Grundlovsforhøret endte med, at den sigtede blev varetægtsfængslet måneden ud. Med dommerens ord skete det på grundlag af vidneforklaringer og på en begrundet mistanke om, at manden er skyldig.

Der er nedlagt navneforbud i sagen.

Meldte sig
Midt- og Vestsjællands Politi skred til anholdelse af manden tirsdag, da han klokken 22.05 meldte sig selv i forbindelse med det fatale overfald.

Knivofret blev bragt til Rigshospitalets Traumeafdeling efter overfaldet, men hans liv stod ikke til at redde.

Den nu afdøde mand blev efter politiets opfattelse ramt af knivstik ved det her parkeringsareal på Parkvej. Foto: Per Rasmussen
Den nu afdøde mand blev efter politiets opfattelse ramt af knivstik ved det her parkeringsareal på Parkvej. Foto: Per Rasmussen
 

Offerets hustru hørte tumult ved 19-tiden mandag aften, hvorfor hun gik udenfor. Det sagde hun dagen efter til en af Ekstra Bladets reportere.

- Min mand kom løbende ud derfra og holdt sig til brystet, sagde hustruen.

Ikke tråde til bandemiljø
Et andet familiemedlem har overfor Ekstra Bladet forklaret, at den 31-årige mand ikke har relationer til det regionale bandemiljø.

Den opfattelse deler Martin Bjerregaard, kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi, som overfor nyhedsmediet sn.dk afviser, at drabet skulle have noget med den konflikt at gøre,

Netop området omkring Parkvej var i januar i år ramme om et skyderi, som kvæstede en 31-årig bandeveteran og hans fem år yngre barndomsven.

Skyderiet er uopklaret men havde ifølge politiets oplysninger forbindelse til voldelige konflikter mellem to rivaliserende grupperinger i Køge.