Drabssigtet far nægtede at tale i retten

51-årig fynsk familiefar varetægtsfængslet i fire uger efter drab på otte-årig datter

Her fjernes det lille barnelig i Odense efter den retsmedicinske undersøgelse på gerningsstedet i går. Selve obduktionen af den otte-årige pige finder sted i dag. Video: Ole Frederiksen
Følg Krimi

Synligt præget af den alvorlige forbrydelse mod sin lille datter trådte den 51-årige JJ lidt over klokken 12 ind i retslokalet i Odense, hvor anklager Klaus Holten Kristensen vil kræve ham varetægtsfængslet og mentalundersøgt efter torsdagens drab på den otte-årige pige.

Den høje, mørkhårede mand var iført et sæt sort joggingtøj og havde bandager ved begge håndled efter et selvmordsforsøg i kølvandet på at have dræbt datteren natten til torsdag.

Anklageren har begæret forbud mod, at den anholdtes navn og den dræbtes navn og bopæl kommer offentligt frem af hensyn til de efterladte. Selv har han forlods nægtet at udtale sig i retsmødet.

Den 51-årige nægter sig skyldig i drab, men erkender ifølge sin forsvarer gennem vold at være skyldig i datterens død.

Ifølge sigtelsen er pigens dels blevet kvalt og forsøgt druknet i et badekar. Pigen blev fundet død i badekarret, men det er uvist om døden skyldes kværkning eller drukning.

Blodspor overalt
Da politiet ved 12.30 tiden ankom til drabsstedet kort efter alarmopkaldet blev betjentene mødt af blodspor både i stueetagen og på en trappe til 1. salen. Iført underbukser blev den 51-årige fundet siddende på en stol med blodige håndled.

Blodsporene førte til badeværelset, som var lukket. Da betjentene åbnede døren, så de i første omgang masser af blod. I badekarret lå den lille pige indsmurt i blod og med tydelige tegn på kvælning i ansigtet.

Pigen blev erklæret død få minutter senere af en akutlæge, som var i tvivl, om blodet stammede fra pigen.

Anklager Klaus Holten Kristensens oplæsning af de foreløbige oplysninger afslører, at familien i lang tid har været i dyb krise. Ved anholdelsen lugtede den 51-årige stærkt af alkohol, og på badeværelset blev der fundet en halvt tømt flaske spiritus.

Flere afskedsbreve
Under retsmødet er det kommet frem, at pigens far har skrevet flere afskedsbreve forud for drabet. Da han blev anholdt, bad han den ene af betjentene om at affyre sin tjenestepistol mod hans hoved.

Under anklagerens oplæsning af politiets materiale sad den 51-årige sammensunket i en stol og kiggede ned i gulvet.

- Der kan ikke være tvivl om, hvem gerningsmanden er. Så det der skal diskuteres i det videre forløb er, om det er drab eller vold med døden til følge.

- Indtil videre er han sigtet for drab, fordi han har tilstået drabet over for pigens mor, lød det fra anklager Klaus Holten Kristensen.

Dommer B. Thorsen valgte derefter at varetægtsfængsle JJ i surrogat på en lukket retsmedicinsk afdeling foreløbig indtil 1. september. Der lød ingen protester fra den anholdte.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.