Drabssigtet sygeplejerske fra arresten: Det er et mareridt

Heksejagt: Sladder og bagtaleri bag sag om fire drab og drabsforsøg, mener kæreste og forældre til varetægtsfængslet 31-årig

Hør meget mere om sagen og om brevet her fra Ekstra Bladets kriminalredaktør Carsten Norton
Følg Krimi

Mere end syv måneder har en 31-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster siddet varetægtsfængslet sigtet for at have givet fem patienter en dødbringende dosis medicin gennem indsprøjtninger. De fire af patienterne døde.

Politiet efterforsker stadig sagen – herunder indlæggelsen af en mand i januar.

Kvinden nægter sig skyldig i samtlige sigtelser mod hende. Hun fortæller nu i et brev fra arresten, hvordan sagen har påvirket hendes liv.

’Det er som et mareridt, der aldrig ender. Som om ens liv stoppede fra den ene dag til den anden. Ens fundament er revet væk under benene’, lyder det blandt andet i brevet, som Ekstra Bladet har fået indblik i.

’Jeg kan ikke sætte ord på, hvad dette gør ved en. Værst er uvisheden og afsavnet og frygten for at miste (...). Ens liv er revet itu, det har ødelagt mig og min familie og vil efterlade os med sår, der aldrig heler (...). Tvivlen på, at man nogen sinde får en normal hverdag igen, bliver større dag for dag’, skriver den 31-årige, der er beskyttet af navneforbud.

Drabstiltalt sygeplejerske fra arresten: Mit liv er revet itu

Gangsnak og sladder
Spørger man kvindens kæreste og forældre, er de tungest vejende årsager til, at den 31-årige stadig er fængslet, ikke tekniske beviser, men gangsnak og kollegasladder på en kvindedomineret arbejdsplads, der gennem seks måneder har måttet lægge ører til rygter og gætterier om denne sag.

Hverken kæresten eller kvindens forældre kan grundet navneforbud i sagen stå frem, men Ekstra Bladet kender deres identitet.

Som de oplever det, blev sygeplejersken anholdt, efter at to yngre og forholdsvis nyuddannede kolleger gennem en periode ’havde holdt øje med’ den 31-årige, da de mente, at der ofte var særlig travlt, når hun var på vagt.

De indberettede på intet tidspunkt kvinden til sygehusledelsen.

Det var netop efter en travl nattevagt, hvor flere patienter afgik ved døden, at den ene af de yngre kolleger i samråd med sin kæreste, som er læge, anmeldte den 31-årige kvinde, der blev anholdt 1. marts.

– Det er en ren heksejagt fra politiets side. De kan ikke finde noget på, at hun skulle have gjort noget galt op til 1. marts. Min kæreste har længe haft en klar fornemmelse af, at politiet allerede har besluttet sig for, at hun er skyldig. I mangel af beviser prøver de at finde noget snavs, der kan gøre hende utroværdig, siger den drabssigtede kvindes kæreste til Ekstra Bladet.

Læs hele historien om sygeplejersken i EKSTRA her.

Se tv-klippet foroven.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+