Annonce:
Annonce:

Drabssigtet sygeplejerske: Politi undersøger vævsprøve fra død mand

Patologisk Afdeling på Næstved Sygehus har muligvis vigtigt bevismateriale til sagen om den drabssigtede sygeplejerske fra Nykøbing Falster

31-årig sygeplejerske fra Nykøbing sidder varetægtsfængslet på 9. måned. (Privatfoto)
31-årig sygeplejerske fra Nykøbing sidder varetægtsfængslet på 9. måned. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Krimi

Den 31-årige drabssigtede sygeplejerske fra Nykøbing Falster kan blive sigtet for et nyt drab ud over de fire, som hun allerede sidder varetægtsfængslet for.

Det fortalte anklager Michael Boolsen under det fristforlængelsesmøde ved Retten i Nykøbing Falster i dag, hvor sygeplejersken fik sin varetægtsfængsling forlænget i yderligere fire uger frem til 5. januar.

Meldingen kommer, efter at en familie har henvendt sig til politiet. Familien frygter, at en mand måske også kan være blandt de ofre, som politiet formoder, at sygeplejersken har slået ihjel med medicin.

Manden døde på Nykøbing Falster Sygehus i 2012.

- Sigtede var involveret i pleje af manden, forklarede Michael Boolsen i retten.

Annonce:

Vævsprøve er i glas
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har siden sygeplejerskens anholdelse og fængsling undersøgt en lang række patientforløb, som endte med, at patienter døde. I fire tilfælde har det altså gjort, at sygeplejersken er blevet sigtet for at have slået patienterne ihjel med en overdosis medicin. Men i flere end 10 andre forløb har politiet ikke kunnet bevise, at patienterne måske har fået en medicinoverdosis. Navnlig fordi beviserne er væk, fordi ad afdøde patienter senere er blevet kremeret.

Men i den nye sag har politiet fundet ud af, at der findes en vævsprøve, som opbevares på Patologsik Afdeling på Næstved Sygehus.

Politiet har været i dialog med sygehuset, som har sat en undersøgelse i værk. Politiet har fået en tilkendegivelse om, at der muligvis kan findes spor efter medicin i vævsprøven, og er det tilfældet, så risikerer sygeplejersken altså en ny sigtelse.

- Det er et spor, der undersøges. Mere kan jeg ikke sige lige nu, siger Michael Boolsen til Ekstra Bladet.

Kun mistanke om tre drab
Af de fire drabssigtelser har Østre Landsret i november vurderet, at der alene er begrundet mistanke om, at sygeplejersken står bag de tre. Det er altså et drab mindre end tidligere. Landsretten vurderer, at sygeplejersken kan have dræbt Arne Herskov i marts 2012 samt Anna Lise Poulsen og Viggo Holm Pedersen 28. februar 2015.

Annonce:

Det var 1. marts, at sygeplejersken blev anholdt efter en vagt på Nykøbing Falster Sygehus, hvor tre patienter døde og en fjerde patient overlevede en overdosis medicin. Det er politiets opfattelse, at den 31-årige sygepljerske, der er mor til en syv-årig pige, står bag dødsfaldene. Sygeplejersken er sigtet for at have givet patienterne indsprøjtninger med en blanding af stesolid og morfin.

En kollega til sygeplejersken opdagede angiveligt sygeplejersken i færd med at give indsprøjtningen til en kvindelig patient, som overlevede med nød og næppe.

Siden har politiet ransaget afdelingen og sygeplejerskens bopæl. I en medicin-affaldsspand fandt politiet et kanylehylster, hvori der var spor efter de to typer medicin. Det er usædvanligt, at sundhedsfagligt personale blander medicin i samme kanyle, fordi det ellers er svært at spore eventuel medicin-overfølsomhed hos patienterne.

Anklager Jeanette W. Andersen har tidligere kaldt fundet af kanylehylsteret for 'den rygende pistol'.

Kræver løsladelse
I forhold til politiets opfattelse så mener sygeplejerskens forsvarer Jørgen Lange, at hun først og fremmest er offer for rygter blandt sine kolleger på sygehuset. Sygeplejersken har hele tiden nægtet sig skyldig.

Annonce:

Desuden mener Jørgen Lange også, at sygepljersken bør løslades fra sin varetægtsfængling.

- Sådan som sagen har udviklet sig, er mistankegrundlaget snarere blevet mindre, og der er ingen grund til at frygte, at min klient påvirker vidner, sagde han i retten.

Retsformanden mente alligevel, at sygeplejersken skulle have sin fængsling forlænget. Hun begrundede forlængelsen med risikoen for, at sygeplejersken vil påvirke vidner i sagen. Og det mente retsformanden navnlig, at sygeplejersken kan finde på at gøre på grund af den mentalerklæring, der er udarbejdet på hende, og som blev præsenteret under fristforlængelsesmødet i november.

Nabo undrer sig
Her kom det frem, at sygeplejersken er ramt af en såkaldt 'histrionisk lidelse', der er en personligheds-forstyrrelse, som gør hende 'let påvirkelig følelsesmæssigt', ligesom hun 'mangler tanke på andre' og er ramt af en 'vedholdende søgning efter spænding i tilværelsen'.

Annonce:

Oplysninger som i øvrigt stemmer overens med den opfattelse af sygeplejersken, som en tidligere nabo til sygeplejersken har haft af hende. Det kom til udtryk, da sygeplejersken i august 2014 fyldte 30.

Der var billeder af sygeplejersken over det hele i det kvarter i Nykøbing Falster, hvor sygeplejersken dengang boede.

De var på postkassen. På døren ud til vejen og på hver etage på vejen op i opgangen. Der var balloner og flag.

En tidligere nabo til sygeplejersken forstår resultatet af den personundersøgelse, der er lavet. (Foto: Per Rasmussen)
En tidligere nabo til sygeplejersken forstår resultatet af den personundersøgelse, der er lavet. (Foto: Per Rasmussen)

Men mest bemærkelsesværdigt var den store sorte herrecykel med en dukke på, der var iført sygeplejerskeuniform. Den var blevet sat op ude foran lejlighedskomplekset.

Og der blev den stående, indtil viceværten på et tidspunkt efter lang tid blev træt af den og fjernede den.

Annonce:

- Jeg så hende gå rundt og sætte det hele op. Jeg tænkte 'hold da kæft, der er en, der har fødselsdag'. Indtil jeg så, det var hende. Jeg troede, det var for hendes datter. Men hun gik selv og satte det hele op. For sig selv. Også cyklen med dukken på, siger en kvinde, som er pensioneret sygehjælper, og som på grund af sagens alvorlige karakter ønsker at være anonym.

Kvinde varetægtsfængslet efter dødsfald på sygehus

Lige nu: Grædende kvinde sigtet efter flere dødsfald på sygehus

Drabssigtet sygeplejerske: Hendes verden synker i grus

Sygehus-ansat sigtes for tre drab og et drabsforsøg

Drabssigtet sygeplejerske lider af personligheds-forstyrrelse

Drabssigtet sygeplejerske: Jeg har givet vores datter noget at sove på

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: