Drabssigtet sygeplejerske sendte luftkys i retten

Christina Hansen havde bedt sin forsvarer om at læse nogle ord op

Drabssigtet sygeplejerske sendte luftkys i retten

Hør den seneste opdatering her

RETTEN I NYKØBING FALSTER (Ekstra Bladet): Sygeplejersken Christina Hansen, der er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg på ældre og svage patienter på Nykøbing Falster Sygehus i 2012 og på en dramatisk nattevagt i 2015, havde i dag mulighed for at få det sidste ord i retten.

Det orkede hun dog ikke, forklarede hendes forsvarsadvokat Jørgen Lange, som i stedet læste nogle ord fra sin klient op for retten.

- Jeg har været igennem et helt vanvittigt forløb og beskyldninger for noget, jeg ikke har gjort. Det er også gået ud over min familie og min datter, lød det via advokaten.

Håber på fair behandling
Jørgen Lange tilføjede, at han håber, hans klient får en fair behandling, hvorpå han kiggede ned på hende og fik et nik til svar.

Derefter vendte sygeplejersken sig mod tilhørerrækkerne og sendte sin kæreste et smil og et luftkys, før hun blev ført ud af retslokalet af nogle retsbetjente.

Ved dagens retsmøde, som er det sidste før afgørelsen af skyldsspørgsmålet på fredag, fremførte først anklageren sin replik til forsvarerens procedure. Derpå fulgte forsvareren med sin duplik.

Forsvarerens procedure: Sagen bygger på mavefornemmelser

Askepot
Jørgen Lange brugte blandt andet sin procedure forleden til at argumentere for, at sagen mod hans 31-årige klient er som taget ud af H.C. Andersen-eventyret 'Det er ganske vist' om fjeren, der bliver til fem høns. Med andre ord: At sagen bygger på rygter, usandheder, sladder og mavefornemmelser og mangler det fældende bevis mod Christina Hansen.

Anklager Michael Boolsen valgte et andet eventyr til at modsige forsvarerens ord. Med udgangspunkt i Brødrene Grimm-eventyret 'Askepot', prøvede han at tegne et billede af, at forsvareren havde hugget en hæl og klippet en tå for at få det til at passe ind i historien om, at den drabstiltalte er uskyldig.

Anklager: Usandsynligt at fjendskab ligger bag anmeldelse