Drabssigtet sygeplejerske skal blive bag tremmer

Indtil videre har den 30-årige kvinde siddet varetægtsfængslet siden marts. Nu skal retten vurdere, om hun forsat skal sidde fængslet.

Drabssigtet sygeplejerske skal blive bag tremmer

I dag skal Retten i Nykøbing Falster tage stilling til, om den 30-årige sygeplejerske, der er sigtet for drab og drabsforsøg på en række patienter på Nykøbing Falster Sygehus, skal forblive varetægsfænglet.

Den 30-årige kvinde har siddet fængslet, siden politiet anholdte og sigtede hende for tre drab og et drabsforsøg. Senere hen har anklagemyndigheden tilføjet endnu et drab til sigtelsen.

De påståede forbrydelser skulle være sket i løbet af en enkelt, lang vagt på Nykøbing Falster Sygehus - nemlig fra lørdag 28. februar klokken 19 til søndag morgen klokken syv. Den sidste drabssigtelse handler dog om en patient tilbage fra en nattevagt i 2012.

Nu sigtes sygeplejerske for fjerde drab

Anklagemyndigheden mener, at den 30-årige sygeplejerske har givet patienterne en overdosis, blandt andet af morfin.

Den 30-årige sygeplejerske skrev på Facebook om formiddagen 1. marts, at hun havde haft den værste nattevagt nogensinde. Hun var parat til at hænge sig selv, lød det. Kvinden blev anholdt samme søndag på baggrund af en anmeldelse fra sygehuset og har siden da siddet varetægtsfængslet.

Nu løfter de sløret for mistanken om drab på sygehus

Hun nægter sig skyldig i samtlige anklager.

- At blive beskyldt for noget, man ikke har gjort, er ekstremt byrdefuldt. Der går en masse rygter om alt muligt, og mit liv er blevet revet i stykker. Også min familie lider meget, ikke mindst min syv-årige datter, der er utrolig påvirket, sagde den 30-årige kvinde under sidste retsmøde.