Drabssigtet ubåds-kaptajn undersøgt på Retsmedicinsk

Peter Madsen har været til undersøgelse på Retsmedicinsk Institut fredag aften

Følg Krimi

Peter Madsen har været til undersøgelse på Retsmedicinsk Institut i København.

Iført en blå plastikdragt, blå plastiktøfler og med hænderne på ryggen kom Peter Madsen med en sammentrukket mine klokken 19.55 ud fra undersøgelse.

Bag ham gik en civilklædt betjent med to store hvide plastposer, som formentlig indeholder noget af det tøj, som Peter Madsen havde på, da han blev reddet i land fra sin synkende ubåd.

Københavns Politi sigter Peter Madsen for at have dræbt en 30-årig svensk journalist, som sejlede med ham i ubåden Nautilus UC3 torsdag aften. I drabssager er det almindeligt, at sigtede personer undersøges af en retsmediciner i forsøget på at sikre sig mulige spor.

Peter Madsen nægter sig imidlertid skyldig. Han har til flere medier fortalt, at den svenske journalist blev sat af på Refshaleøen tæt på restaurant Halvandet sent torsdag. Siden sejlede han selv videre, inden han fredag morgen fik problemer med en ballasttank om bord.

Efter at have forsøgt at udbedre skaden, blev det hele meget værre, fortæller Peter Madsen.

Ubåden sank for øjnene af de redningsfolk, som efter mange timer netop havde fundet ubåden.

Bekendt til ubåds-Peter: - Det er chokerende

Drabssigtelsen chokerer flere af Peter Madsens bekendte, som Ekstra Bladet har været i dialog med. Både i selskabet Copenhagen Suborbitals, som Peter Madsen i en årrække var en del af. Og også blandt andre, som har været tæt på manden. Blandt andre Thomas Djursing, som har skrevet en bog om Peter Madsen.

- Det er chokerende at høre. Jeg vil lade tvivlen komme ham til gode, indtil vi ved mere, siger han.

Ekstra Bladet har modtaget en lang række billeder, som københavnere har taget torsdag aften, hvor ubåden Nautilus forlod Københavns Havn. På billederne ses en mand og en kvinde i tårnet. Foto: Christian Valsted
Ekstra Bladet har modtaget en lang række billeder, som københavnere har taget torsdag aften, hvor ubåden Nautilus forlod Københavns Havn. På billederne ses en mand og en kvinde i tårnet. Foto: Christian Valsted

Har du oplevet ham miste fatningen?

- Ja, er du sindssyg mand. Jeg har selv skændtes med ham mange gange. Men han ved godt, hvad der er rigtigt og forkert. Han ved godt, hvor grænsen går. Jeg har virkelig arbejdet meget med ham. Han kan råbe og skrige. Men han er på ingen måde en voldelig person, siger han.

Peter Madsen skal lørdag fremstilles i grundlovsforhør, oplyser Københavns Politi. Politiet har haft Peter Madsen til afhøring hele eftermiddagen. Efter afhøringen har politiet altså valgt at sigte manden for drab.

Øjenvidne til ubådsforlis: 'Kaptajnen stod helt roligt i tårnet'

- Vi vil gerne i kontakt med vidner, der enten har set ubåden med de to personer forlade havnen omkring kl. 19.00, eller som har observeret ubåden og besætning komme nær spidsen af Refshaleøen omkring kl. 22.30, siger drabschef Jens Møller i en pressemeddelelse.

- Derudover vil vi gerne tale med eventuelle vidner, der kan have set den svenske kvinde efter kl. 22.30 torsdag aften. Af hensyn til sagens videre efterforskning har vi indtil videre ikke yderligere at tilføje.

Kvinden beskrives som: 160 cm høj, 56 kg, 30 år, spinkel af bygning, rødbrunt hår, grønne øjne. Iført en orange bluse med lange ærmer, sort/hvid blomstret nederdel, nylonstrømper og hvide tennissko.

Ubådsmanden: Derfor blev han kørt bort af politiet

Peters ubåd sank: Nu forklarer han, hvad der skete

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+