Drabstiltalt 72-årig: Jeg blev vred over han købte kyllingesnaps

Den 72-årige drabstiltalte ægtefælle til Ole Brandt Jørgensen blev rasende over, at han havde købt kyllingesnapser, da han gik tur med hunden om morgenen.

To gange målte den sygeplejerskeuddannede 72-årige sin ægtefælles puls. Første gang om aftenen og anden gang i løbet af natten, da hun vågnede. - Han var død, forklarede den drabstiltalte. FØrst om morgenen ringede hun til politiet. Foto: Per Rasmussen
To gange målte den sygeplejerskeuddannede 72-årige sin ægtefælles puls. Første gang om aftenen og anden gang i løbet af natten, da hun vågnede. - Han var død, forklarede den drabstiltalte. FØrst om morgenen ringede hun til politiet. Foto: Per Rasmussen
Følg Krimi

- For to år siden fandt han ud af, at han kunne drikke på antabus. Så var der ikke længere nogen behandling til ham.

Med de ord indledte den 72-årige drabstiltalte ægtefælle til knivdræbte Ole Brandt Jørgensen sin forklaring under retssagen mod hende, hvor hun ved retten i Næstved sidder tiltalt for manddrab.

Det var i august 2014 - dagen efter drabet - at kvinden selv kontaktede politiet og forklarede, hvad der var sket.

Ole Brandt Jørgensen var død.

Stendød.

Obduktionserklæringen viste, at han var stukket fire gange i halsen og fem gange i brystkassen med en køkkenkniv. Et af stikkene var 14 cm dybt og var gået tværs gennem hjertet. Et andet havde skåret halspulsåren over.

Husker ikke meget

Den 72-årige sad og trillede tommelfingre, da anklager Anne Marie Fink fredag morgen fremlagde sagen i retten. Den ikke særligt høje og kortklippede kvinde er stille og rolig og velovervejet i sin forklaring i modsætning til grundlovsforhøret, hvor hun snublede over dørtrinnet, da hun blev ledsaget af to betjente ind i retten. Men hun gav alligevel udtryk for, at hun føler sig en smule senil og slet ikke kan huske noget om selve knivstikkene.

- Men det må jo have været mig, sagde hun.

Kvinden er uddannet sygeplejerske, og hun forklarede, at hun blev rasende dagen før. Ole Brandt Jørgensen havde gået tur med hunden om morgenen, som han plejer.

- Så var der fem forskellige steder, hvor han købte kyllingesnaps. Det havde han så gjort. Når han får snaps, havde han ikke styr på sin vandladning. Så kunne jeg se, at han havde tisset i bukserne. Han gik i seng. Pludselig finder jeg ud af, at han alligevel havde været af sted senere på dagen for at hente spiritus. Så blev jeg vred, sagde den 72-årige, som har været gift med Ole Brandt Jørgensen siden 1966.

Får fat i kniven

Senere samme dag går det op for den 72-årige kvinde, at Ole Brandt Jørgensen igen havde været på indkøb. Og denne gang var han kommet hjem på en andens cykel.

- Da jeg finder ud af det der, så pludselig får jeg fat i den kniv, og jeg kan ikke huske meget omkring, da jeg stak ham, forklarede den 72-årige.

Ifølge kvindens forklaring har Ole Brandt Jørgensen haft et alkoholmisbrug, siden han lod sig pensionere som 70-årig. Og alkoholmisbruget har taget fart siden.

Hvorfor har du ikke ladet dig skille, spurgte anklageren.

- Det havde jeg også truet ham med.

74-årige Ole knivdræbt i sit hjem: Nu sidder konen på anklagebænken

Ole Brandt Jørgensen havde ifølge obduktionsrapporten en alkoholpromille på 3,13. Der blev fundet en flaske tequila og en anden flaske spiritus ved hans seng i soveværelset. Der lå en 30 centimeter lang køkkenkniv i vindueskarmen med et blad på 17 centimeter, der var smurt ind i blod på begge sidder helt op til skæftet.

Også den tiltaltes søster er indkaldt til at afgive vidneforklaring, ligesom to betjente også er indkaldt. Søsteren blev kontaktet af den tiltalte pr. sms. et par timer før, politiet fik alarmopkaldet og hastede til hjemmet i Næstved, da hun fik læst beskeden.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind