Drabstiltalt brød grædende sammen under ekskones forklaring

-Det er slut, hun er død, sagde den 46-årige mand ifølge sin ekskone, da han kom hjem til hende efter Maria Louise Fiedler Hansen var blevet stukket ihjel

En 46-årig ekskæreste er tiltalt for drabet på Maria Louise Fiedler Hansen. (Foto: Jan Sommer/Privatfoto)
En 46-årig ekskæreste er tiltalt for drabet på Maria Louise Fiedler Hansen. (Foto: Jan Sommer/Privatfoto)

RETTEN I HELSINGØR (Ekstra Bladet): En kvinde, der gennem knap 10 år levede sammen med den 46-årige mand, som i dag sidder tiltalt for drabet på Maria Louise Fiedler Hansen, fik sig noget af et chok, da hun åbnede døren en tidlig morgen i april sidste år.

Udenfor stod hendes eksmand med blod på hænderne.

- Han var rolig, så jeg lukkede ham ind. Så sagde han, at ’det var slut’ – og da jeg spurgte, hvad han talte om, sagde han, at hun var død, forklarede kvinden, der tirsdag vidnede i retten.

Maria Louise Fiedler Hansen, 38-årig mor til to, blev dræbt i Kokkedal nord for København. (Foto: Jan Sommer/privatfoto) Krimi Mor til to dræbt: Tiltalt opsøgte ekskone med blod på hænderne

'Hun var provokerende'
Efterfølgende sagde han direkte, at han havde slået sin ekskæreste – den 38-årige Maria Louise Fiedler Hansen – ihjel, forklarede kvinden, der har to børn med den tiltalte.

- Jeg spurgte hvorfor, og han svarede, at hun blev ved med at provokere ham. Så sagde han, at han elskede os, og at han var ked af alt det, han havde gjort, fortsatte ekskonen, mens tårerne pressede sig på.

Hendes ord fik den 46-årige tiltalte til at bryde sammen i gråd, og han tog sig flere gange til hovedet.

Krimi Krimiarkivet: 89 kvinder dræbt af deres mænd

Bad ekskone ringe til politiet
Ekskonen forklarede videre, at den 46-årige gik ud i køkkenet for at vaske sine blodige hænder, inden han bad hende ringe til politiet og fortælle, hvad han havde gjort – og at de kunne hente ham på Kokkedal Station.

- Han havde et iltert temperament, men jeg har aldrig været bange for ham. Jeg er meget chokeret over, at han kunne gøre det her, afsluttede ekskonen.

Selv nægter den 46-årige drabet, fordi han ikke husker noget fra den dag i april.

- Jeg var fuldstændig væk, jeg kan ikke huske noget. Jeg havde det psykisk dårligt og havde brug for hjælp, lød hans forklaring i retten.

En 45-årig mand sigtet for at have dræbt Maria Louise Hansen. (Foto: Jan Sommer og Privat) Krimi Nabo til dræbt kvinde: - Hun var så livsglad

Flere vidner så drabet
Andre vidner, der tirsdag var indkaldt, forklarede blandt andet, hvordan de så parret skændes højlydt på stien foran Holmegårdscentret i Kokkedal, ligesom de så en mand overfalde Maria Louise Fiedler Hansen.

- Jeg så, at han skubbede hende ned i busken og begyndte at slå løs på hende, forklarede en ung pige, mens en kvinde, der kom forbi kort efter, så, at manden havde en kniv.

- Hun lå ned, og han sad på knæ over hende og huggede ned i hende, forklarede kvinden, der - da hun så kniven - skyndte sig at cykle videre for at alarmere politiet.

Maria Louise Fiedler Hansen blev erklæret død kort efter. Hun efterlader sig to børn.