Drabstiltalt sygeplejerske: Sådan har hendes otteårige datter det

Den otte-årige pige bor nu fast hos sin far og sin papmor, efter hendes mor blev varetægtsfængslet for drab på Nykøbing Falster sygehus. Sagen mod moren fortsætter i retten i dag, hvor en kollega, der var på vagt med hende, dagen før hun blev anholdt, skal afgive forklaring

Hør om sagen her

For mere end et år siden ændrede en dengang syvårig piges liv sig, da hendes mor, Christina Hansen, blev anholdt og nu er tiltalt for blandt andet tre drab og et drabsforsøg på patienter på Nykøbing Falster Sygehus. Hun nægter sig skyldig i alle anklager.

Før moren blev varetægtsfængslet 1. marts sidste år efter en dramatisk nattevagt, boede datteren en uge af gangen hos henholdsvis sin mor og sin far, men nu har hendes far, Anders Hansen, fået bopælsretten over datteren, og hun bor nu fast sammen med ham, sin papmor Louise Rasmussen og sin lillebror på to år.

Skolepigen ved godt, at mor sidder i fængsel, og hvad politiet tror, hun har gjort. Og hver mandag besøger hun sin mor en time i Køge Arrest sammen med sin papmors far.

Anders Hansen og Louise Rasmussen har fået bevilget et forløb hos en familieterapeut, der vejleder og rådgiver dem i, hvordan de bedst tackler situationen for Anders’ datter. Foto: Per Rasmussen Krimi Sygeplejerske tiltalt for tre drab: Sådan har hendes otteårige datter det

Hun er desuden flyttet til en skole tættere på hjemmet, og det går godt.

- Hun er en af de dygtigste i sin klasse. Hun trives godt og har mange venner. Og så er hun frisk, flabet og frejdig, fortæller Anders Hansen.

- Hun er slet ikke blevet mobbet. Faktisk er der slet ikke nogen, der har sagt noget til hende om det, supplerer Louise Rasmussen.

I sin fritid går datteren til kaninspring med sin kanin og Louise som træner samt springgymnastik. Moren nåede faktisk lige at være med til datterens gymnastikopvisning dagen efter nattevagten, før hun blev anholdt.

Christina Hansen er tiltalt for tre drab, et drabsforsøg og for at have givet sin dengang syvårige datter stærk sovemedicin. Privatfoto
Christina Hansen er tiltalt for tre drab, et drabsforsøg og for at have givet sin dengang syvårige datter stærk sovemedicin. Privatfoto

Sygeplejersken er også tiltalt for at have givet sin dengang syvårige datter stærk sovemedicin, der ikke er beregnet til børn. 1. april blev der afspillet en videoafhøring af datteren i retten, hvor hun forklarede, at moren havde givet hende knuste piller, som hun kastede op igen.

Datteren forklarede desuden, at hendes mor, før de skulle over på Nykøbing Falster Sygehus om natten, for at hun kunne tilses af en af morens kolleger, sagde, at hun skulle sige ’av’, når lægen trykkede hende på maven, selv om det ikke gjorde ondt.

Moren nægter dog at have givet hende sovemedicin, men forklarer, at hun gav datteren en halv knust Panodil på en teske blandet med sukker og saft.

Turbulent forhold
Christina Hansen og Anders Hansen mødte hinanden i 2007, og Christina blev gravid og fødte datteren. Men efter et turbulent forhold gik de fra hinanden i 2012. Siden har det knebet med kommunikationen, ligesom de har kæmpet om samvær og bopælsretten.

Nu bor hun så hos sin far. Og selv om hun selvfølgelig savner sin mor, så var det værst i starten, hvor den verden, hun kendte med syv dage hos henholdsvis mor og far, blev brudt op. Nu er det andet blevet normalen, fortæller Anders og Louise. Nu kommer savnet mest i momenter, når far og Louise er ’dumme’.

Den 31-årige sygeplejerske, der er mor til en pige på otte år, har siddet varetægtsfængslet i over et år, siden hun blev anholdt 1. marts 2015. Privatfoto Plus Sygeplejerske tiltalt for tre drab: ’Jeg er uskyldig’

Anders Hansen og Louise Rasmussen fortæller, at de dagen efter Christina Hansens anholdelse gik til en åben psykologisk rådgivning for at finde ud af, hvordan de skulle tackle situationen i forhold til datteren.

- Hun fortalte, at det var rigtig vigtigt at tage det i små bidder, fortæller Louise.

De lavede et stykke papir, hvor de skrev to linjer ad gangen med det, de skulle sige.

- Først om torsdagen, hvor hun troede, at hun skulle over til sin mor fredag, sagde vi: ’Din mormor har ringet. Hun har fortalt os, at du skal blive her hos os i hvert fald to uger endnu, fordi der er sket noget nede på sygehuset. Det skal din mor være med til at undersøge. Så din mor er sammen med politiet, så hun er ikke hjemme i sin lejlighed. Og derfor kan du ikke være hjemme hos hende nu’, fortæller Louise, der er pædagog.

- Det tog hun faktisk meget pænt. Hun fik en kopi, som hun puttede i sin bæltetaske, som hun havde med rundt. Når der var gået to uger, skulle vi fortælle hende noget nyt, fortæller hun.

Det bedste, de fandt ud af med psykologen var, at de ikke ville lyve over for hende.

- Vi skulle kun fortælle hende det, hun havde brug for. Men det, vi fortalte hende, det skulle være sandt, fortæller Anders.

De taler ikke meget om sagen med den otteårige, men det sker, at hun nævner det. Anders Hansen afgav forklaring i retten samme dag som videoen med datteren blev afspillet, og dagen efter fortalte de datteren, at hendes forklaring var blevet vist i retten.

Samme dag var der en artikel i Ekstra Bladet, hvor de fortalte om, hvordan hun havde det.

- Vi købte Ekstra Bladet og læste hele artiklen op for hende, og hun syntes, det var rigtig fint, at vi havde fortalt, at hun har det godt, fortæller Anders og tilføjer, at de også har fortalt hende, at sagen nok først slutter, når hun får sommerferie.

Anders Hansen læste artiklen i Ekstra Bladet, hvor han og datterens papmor fortæller, hvordan hun har det, op for den otteårige pige, så hun vidste, hvad der var blevet skrevet. Privatfoto
Anders Hansen læste artiklen i Ekstra Bladet, hvor han og datterens papmor fortæller, hvordan hun har det, op for den otteårige pige, så hun vidste, hvad der var blevet skrevet. Privatfoto
 

Derudover snakker de ikke så meget om sagen.

- Hun har spurgt mig, om jeg synes, at hendes mor skal i fængsel. Og så siger jeg, at det er nogle grove anklager, og har hun gjort det, så skal hun i fængsel. Og hvis hun ikke har gjort det, så skal hun ikke i fængsel, siger Anders Hansen.

Retssagen mod Christina Hansen forsætter mandag. Få en kort gennemgang af sagen her.