Dræbt bandemedlem begravet: 500 mænd sagde farvel

Kvinderne blev bedt om at blive væk, fordi der var så mange, der gerne ville hen til graven

Dræbt bandemedlem er blevet begravet. Hele 500 mennesker deltog til begravelsen i Odense. Se med her! Video: Per Rasmussen.
Følg Krimi

Det er en uge siden, at det 31-årige Black Army-medlem Mohammed Sendi blev knivdræbt på åben gade i Vejle, og onsdag eftermiddag blev han begravet i sin hjemby i Odense.

Ekstra Bladet var til stede, og det var omkring 500 af mandens pårørende også på den muslimske kirkegård på Tornehøjvej i Odense efter et arrangement i moskeen.

Ifølge Ekstra Bladets reporter på stedet var det en smuk ceremoni, som var centreret omkring kisten i graven og den imam, der førte ordet. Han havde, inden at folk fik lov at gå med kisten ned til graven, sagt, at kvinder helst skulle holde sig væk, fordi der i forvejen var så mange mennesker. Det var således kun mænd, der bar kisten ned til graven i en form for glidende bevægelse gennem folkemængden og efterfølgende smed jord på.

Grundet imamens ord om, at det kun var mænd, der helst måtte være der, var hustruen ikke til stede under nedsættelsen af kisten.

Black Army stod i baggrunden
Mens de mange mennesker hver især gik hen til graven og kastede jord på kisten, stod omkring 25 muskuløse mænd i baggrunden. Ekstra Bladets reporter fortæller, at man på nogle af mændenes t-shirts kunne se, at de også var en del af Black Army.

De forholdt sig dog lige som resten af forsamlingen helt i ro, og inden det hele gik i gang, vendte alle sig mod Mekka sammen med imamen.

Da der til sidst var en stor top af jord på graven, bevægede folk sig hen mod de omkring 20 mandlige familiemedlemmer, som havde stillet sig op, så man kunne komme hen og kondolere.

Man måtte dog ikke lægge blomster på graven, men de kunne i stedet placeres andre steder på kirkegården. Derefter brød folk op.

Planlagt møde med drabsmand
Den 31-årige mand tog sidste onsdag aften tilsyneladende til Vejle for at mødes med ham, der senere skulle blive hans drabsmand. Politiet mener, at der er tale om en 26-årig mand med afghansk mand, og de to skulle angiveligt mødes for at drøfte den 26-åriges narkogæld til den 31-årige.

Siden har den 26-årige været som sunket i jorden, og han er nu efterlyst internationalt, fordi der er stor sandsynlighed for, at han er flygtet til udlandet.

Vaklede 100 meter med knivstik i halsen: Derfor blev bande-medlem myrdet på åben gade

Da Sydøstjyllands Politi fik på fornemmelsen, at der var tale om en konflikt med tråde til bandemiljøet sidste onsdag aften, fik de hjælp af Fyns Politi til at spærre motorvejen og mellem Jylland og Fyn for at forhindre, at andre bandemedlemmer skulle tage til byen i en formodet hævnaktion.

Tidligere domme
Udover sin tilknytning til Black Army, har den 31-årige nu dræbte også flere domme på CV'et.

I juni 2012 blev han idømt et år og syv måneders fængsel for grov vold mod en yngre mand i Odense sammen med to brødre samt en tredje kammerat.

Dræbt bandemedlem havde broget fortid

Overfaldet skete på Åsumvej øst for Vollsmose og var angiveligt en hævnaktion, som egentlig var rettet mod offerets far.

To år forinden, i december 2010, blev han idømt et års fængsel for grov vold, efter han sammen med en anden kørte tre unge mænd ned foran arresten i Odense.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby