Dræbt eks-bandeleder ville være pædagog: - Han var supersød

Nedim Yasars fortid var langtfra ukendt på pædagogstudiet, som ifølge rektor er blevet ramt af chokbølger ovenpå den 31-årige studerendes død

Det tidligere bandemedlem Nedim Yasar blev skudt og dræbt på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter. Ekstra Bladets kriminalreporter Carsten Norton fortæller her om den tidligere bandeleder. (Producer: Martin Lorentsen)

Radiovært Nedim Yasar ville være pædagog og ud at hjælpe unge mennesker, inden de bliver kriminelle.

Det fortalte den tidligere bandeleder, som i 2012 forlod miljøet for at gå ind i politiets exit-program, i et interview med Ekstra Bladet for nylig.

Et skudattentat mandag aften i Københavns nordvestkvarter satte ikke alene en stopper for studierne, men den 31-årige mands liv.

På Campus Carlsberg, hvor Nedim Yasar studerede, samledes tirsdag formiddag en mindre gruppe, som krammede hinanden og talte sagte om, hvad der var sket deres studiekammerat og ven.

Flere studerende samledes for at tale om drabet på Nedim Yasar. Foto: Anthon Unger
Flere studerende samledes for at tale om drabet på Nedim Yasar. Foto: Anthon Unger
 

Spillede backgammon
En ung kvinde bekræftede over for Ekstra Bladet, at hun var en nær ven, men at det var for tidligt at tale om tragedien. Gruppen trak derpå samlet ind på studiecafeen Humlen.

Sådan blev eks-bandeleder dræbt

Andre medstuderende, som ikke stod Nedim Yasar ligeså nært, er også rystede:

- Jeg har set ham før, og jeg tror, jeg har snakket med ham en gang eller to. Stille og roligt. Men jeg kender ham ikke sådan. Jeg har siddet og spillet backgammon med ham til noget fredagsbar. Der var han bare supersød. Der var bare slet ikke noget der. Han virkede som en stille rolig fyr, siger 26-årige Ida Pedersen til Ekstra Bladet.

Den tidligere bandeleder Nedim Yasar blev skudt i mandag aften på ydre Nørrebro. Foto: Jan Sommer
Den tidligere bandeleder Nedim Yasar blev skudt i mandag aften på ydre Nørrebro. Foto: Jan Sommer
 

Hverken hun eller hendes medstuderende Laura Broholm kendte Nedim Yasars baggrund, men genkender ham på et billede, Ekstra Bladet viser dem.

- Det er voldsomt. Man bliver sådan lidt chokeret. Nu har man ikke haft en relation til ham, men det er jo stadig ikke behageligt at vide, at en, der går herude, har været udsat for det, siger 23-årige Laura Broholm.

Ida Pedersen (tv.) og Laura Broholm fra Amager er i lighed med andre pædagogstuderende chokerede over drabet på Nedim Yasar. Foto: Anthon Unger
Ida Pedersen (tv.) og Laura Broholm fra Amager er i lighed med andre pædagogstuderende chokerede over drabet på Nedim Yasar. Foto: Anthon Unger
 

Rektor: Frygteligt
De har ikke hæftet sig ved, om der var nogen særlige sikkerhedsforhold i forbindelse med den nu dræbtes gang på studiet.

Den nu afdøde studerendes sikkerhedssituation kender rektor for Københavns Professionshøjskole, som har 6500 pædagogstuderende, heller ikke til.

- Det er fuldstændig frygteligt og heldigvis en uvant situation for os. Det er dybt dybt ulykkeligt, og vores tanker går til hans familie, pårørende og venner, siger Stefan Hermann til Ekstra Bladet.

- Der er tale om en studerende, som var godt i gang med at komme ud på den anden side. Det er umådelig trist, fortsætter han og tilføjer, at drabet på Nedim Yasar har sendt 'chokbølger igennem det pædagogiske miljø'.

Her læste Nedim Yasar til pædagog. Foto: Anthon Unger
Her læste Nedim Yasar til pædagog. Foto: Anthon Unger
 

Yasar holdt oplæg
Rektor kendte selv udmærket Nedim Yasars kriminelle fortid - det gjorde mange andre ifølge ham også.

- Han har holdt oplæg om det herude. Det er ikke en ukendt sag.

Der er ifølge Stefan Hermann taget initiativ til at orientere Nedim Yasars nærmeste medstuderende.

- Vi er i dialog med studerende, ser på hvordan de reagerer og vurderer behovet (for krisehjælp, red.), som er til rådighed, hvis det er nødvendigt. Det er en chokerende oplevelse.

Tirsdag aften blev Nedim Yasar mindet på Hejrevej i Københavns Nordvest (Fotograf: Kenneth Meyer)

Politiet beder om hjælp efter skud-drab på radiovært

Nedim Yasar havde mandag aften deltaget i en reception for sin egen bog i et Røde Kors-lokale på Hejrevej. Han blev skudt, da han ved 19.30-tiden forlod arrangementet.

Nedim Yasar, som var ansat på Radio24syv som medvært på programmet 'Politiradio', har i samarbejde med forfatter og journalist Marie Louise Toksvig skrevet bogen 'Rødder'. Den handler om den tidligere leder af Guerreros' vej ud af bandemiljøet og er udkommet tirsdag.

Nedim Yasar har fortalt til flere medier - herunder Ekstra Bladet - at han frygtede for sit liv.

Havde glad aften før han blev skudt