Annonce:
Annonce:

Dræbt farmor kæmpede for sit liv

Afværge-læsioner på den 73-årige kvinde viser, at hun forsøgte at stoppe sin drabsmand

73-årige Barbara Rasmussen blev dræbt med ikke under ni knivstik. I alt fandt politiets retsmedicinere 28 læsioner på den ældre kvinde. Tiltalt for drabet er hendes 20-årige barnebarn fra Polen. (Foto: Jakob Jørgensen)
73-årige Barbara Rasmussen blev dræbt med ikke under ni knivstik. I alt fandt politiets retsmedicinere 28 læsioner på den ældre kvinde. Tiltalt for drabet er hendes 20-årige barnebarn fra Polen. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Krimi

Retten på Frederiksberg (Ekstra Bladet): En 18, 5 cm lang kokke-kniv var gerningsvåbnet, da en 73-årig kvinde blev dræbt i sit hjem i Københavns nordvest-kvarter tidligere i år.

Det slog en statsobducent i dag fast i retten på Frederiksberg, hvor den 73-årige kvindes barnebarn er tiltalt for drabet.

Tiltalt for at dræbe sin farmor: 'Hun kunne ikke lide mig'

I alt blev der fundet 28 læsioner på kvinden, heraf ikke under ni dødelige knivstik, der blandt andet ramte kvindes fjerde halshvirvel, skar hendes luftrør over og ramte halspulsåren.

Også overfladiske snit-læsioner blev fundet på kvindes hænder og underarme.

- De stemmer overens med afværgelæsioner, forklarede statsobducenten og fastslog at den 73-årige kvinde ikke har forsøgt at afværge i særligt lang tid under overfaldet.

Annonce:

Stukket samme sted
Ifølge obducenten sad flere af stik-læsionerne i kvindens hals og bryst så tæt, at de i obduktions-rapporten måtte betegnes som et stik.

Derfor er der reelt flere knivstik end de ni dødelige, som man med sikkerhed har fundet på kvinden.

- Vi har ikke haft mulighed for at kunne adskille de enkelte, fordi de lå så tæt, forklarede statsobducenten til sagens anklager Jesper Holm. Et enkelt dødeligt knivstik bestod således af ikke mindre end seks individuelle stik.

Tiltalt for at dræbe farmor: Video viser ophidset skænderi før drab

Dræbt mindst tre dage før fund
Liget af farmoren blev fundet 5. marts i år, da et polsk familiemedlem kontaktede dansk politi, fordi man var bekymret for kvinden.

Siden fundet har det ikke været muligt for politiet at fastslå det præcise drabstidspunkt. Dels fordi det 20-årige barnebarn, som er tiltalt i sagen, ikke selv har oplyst gerningstidspunktet.

Annonce:

Derfor er barnebarnet, der er statsborger i Polen, tiltalt for at have slået sin farmor ihjel på et tidspunkt mellem 23. februar og 5. marts i år.

Alligevel kunne obducenten komme lidt nærmere dødstidspunktet under dagens retsmåde.

- Den afsluttede dødsstivhed er en overordentlig stærk indikation på, at der er gået noget tid, fra drabet og til at hun bliver fundet. Noget andet er, at der var begyndende forrådnelse og derudover begyndende mumificering af kvindens fingre, forklarede obducenten, som vurderede, at den 73-årige farmor afgik ved døden ikke senere end tre dage før fundet af liget om aftenen 5. marts.

Den 73-årige kvinde blev dermed dræbt mellem 23. februar og 3. marts i år.

Det 20-årige barnebarn har sagen igennem erkendt, at han har stukket sin farmor ihjel, men at det skete i selvforsvar.

Der forventes dom i sagen onsdag i denne uge.

Ekstra Bladet følger sagen..

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: