Annonce:
Annonce:

Dræbt rappers tiltalte venner: Det var ikke en hashhandel

Tiltalt duo afviser anklager om handel med 50 kilo hash og forsøg på røveri før drab på travbane

Abukar Ali blev ifølge politiet dræbt med to skud - formentlig affyret fra en halvautomatisk skarpladt pistol, Glock 9 mm, fremgår det af anklageskriftet. Privatfoto
Abukar Ali blev ifølge politiet dræbt med to skud - formentlig affyret fra en halvautomatisk skarpladt pistol, Glock 9 mm, fremgår det af anklageskriftet. Privatfoto
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN I AARHUS (Ekstra Bladet): Der var planer om en hashhandel, men mødet 22. juli sidste år, der endte med drabet på rapperen Shmur, skulle alene have været et kort 'planlægningsmøde' mellem potentielle købere og potentielle sælgere.

Sådan forklarede en 26-årig mand, som sammen med en 22-årig bekendt ved Retten i Aarhus er tiltalt for at have faciliteret en hashhandel på 50 kilo hash til 1,8 millioner kroner.

Det er anklagemyndighedens teori, at handlen kuldsejlede, da parterne mødtes på Jydsk Væddeløbsbane, hvor hash og penge skulle have skiftet hænder.

I stedet endte det med drabet på den 25-årige rapper med det borgerlige navn Abukar Ali.

Annonce:

Peger på død rapper
Den 26-årige, som er kammerat til den dræbte, har erkendt, at han på dagen for drabet forsøgte at få en hashhandel på benene. Men han afviser, at der nogensinde var en endelig aftale om mængde og pris, som det er formuleret i anklageskriftet.

- Jeg tænkte, det drejede sig om få kilo, forklarede han og understregede, at der derfor heller ikke var medbragt hash til mødet.

I retten pegede han på sin afdøde kammerat Shmur som den, der efter planen skulle skaffe hashen til den endelige handel, mens den 26-årige alene agerede led mellem køber og sælger.

Var på det forkerte sted
En 22-årig kammerat til den dræbte er også tiltalt for handlen. I retten afviste han at vide noget som helst om en hashhandel. I stedet var han 'på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt', da han ifølge sin egen forklaring sad i rapperens bil og hørte skud.

- Aftalen var, at Abukar skulle sætte mig af, men han ville lige hurtigt mødes med nogen. Jeg havde ikke regnet med, at han ikke kom tilbage, forklarede han.

Annonce:

Både den 26-årige og den 22-årige så ifølge deres forklaringer ikke drabet på deres kammerat. Angiveligt fordi de begge sad i hver deres bil ved væddeløbsbanen og havde travlt med at kigge på deres mobiltelefoner.

Drabet fandt sted på en grusparkeringdsplads foran Jydsk Væddeløbsbane. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Drabet fandt sted på en grusparkeringdsplads foran Jydsk Væddeløbsbane. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Købte handsker og knive
Omvendt er anklagemyndighedens subsidiære påstand, at Shmur og hans to kammerater var på væddeløbsbanen for at røve køberen - en 42-årig mand med forbindelse med hashhandlen på Christiania. Det skete 'under trussel med knive eller skydevåben', lyder det i anklageskriftet.

Overvågning viser, at rapperen kort før mødet 22. juli sidste år købte handsker i byggemarkedet Bauhaus, ligesom der på hans lig er fundet krudtpartikler på både hænder og ansigt.

Desuden er en bil, som blev ført af den 26-årige tiltalte set ved byggemarkedet samme dag i forbindelse med købet af flere knive.

Drabstiltalt påstår selvforsvar

Onsdag forklarede den 42-årige, som er tiltalt for drabet på Shmur - at han dukkede op ved væddeløbsbanen med 1,8 millioner kroner i kontanter og havde en klar forventning om, at der skulle gennemføres en handel.

- De havde set pengene, og nu skulle vi se hashen. Pludselig står den ene med en pistol. Han råber, 'læg dig ned'. Der er ingen tvivl om, at det er mig og min kammerat, han mener, forklarede den 42-årige.

Også de personer, der er ved tilståelsessager allerede er dømt for deres rolle i hashhandlen, har utvetydigt forklaret, at planen var, at de mange kilo hash og det støre beløb skulle bytte hænder 22. juli sidste år i Aarhus.

46-årige Mike Birkholm Bruus har fået to år og seks måneders fængsel for at være mellemmand i hashhandlen. Han har selv forklaret, at det var ham der valgte travbanen på Observatorievejen i det sydlige Aarhus, og at han kort før klokken 19 ankom med den nu drabstiltalte og kontanter. Mødet udviklede sig ifølge ham til et 'røverisk overfald'.

Et vennepar bestående af en 45-årig hoteldirektør og en 41-årig familiefar har tilstået, at det var dem, der arrangerede handlen, og at de hver ville få 100.000 kroner ud af den.

Mens hoteldirektøren var på arbejde, mens handlen fandt sted, var den 41-årige til stede på travbanen. Han har forklaret, at hans opgave kun var at føre køber og sælger sammen, så ifølge eget udsagn satte han sig i et træskur, hvorfra han pludselig hørte skud.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: