Dræbt søn underviste på katolsk pigeskole: Eleverne sørger

Eric Jorgensen var en engageret, inspirerende og dynamisk underviser, lyder det fra hans arbejdsplads

(Foto: Derek Davis/Portland Press Herald via AP)
(Foto: Derek Davis/Portland Press Herald via AP)

Ved du noget, så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

En danskfødt familiefars drab på først sin kone og søn og derefter sig selv har fået idyllen til at krakelere i sejlerparadiset Boothbay Harbor i Maine på den amerikanske østkyst.

Der er ifølge flere amerikanske medier tale om ægteparret Carol og den danskfødte Svend Jorgensen og deres voksne søn Eric.

Efterforsker i Lincoln County udenfor familien Jorgensens hus efter tragedien. (Foto: DEREK DAVIS/PORTLAND PRESS HERALD via AP) Krimi Tre dræbt i dansk-amerikansk tragedie i USA

Også eleverne på det private katolske pigegymnasium, hvor den dræbte 40-årige søn Eric Jorgensen underviste, sørger.

- Elever og lærere på Catherine McAuley High School er ramt af dyb sorg over tragedien i Boothbay Harbor og det alt for tidlige tab af vores elskede lærer Eric Jorgensen, lyder det i en udtalelse på gymnasiets hjemmeside.

Beder for Eric
- Han vil blive husket som en engageret, inspirerende og dynamisk underviser, som har haft stor betydning for de studerendes liv, fakultetet og personalet både i og udenfor klasseværelset, lyder det videre om læreren, som underviste i samfundsfag på delstatens eneste private universitetsforberedende læreranstalt for unge kvinder, som ifølge gymnasiet kommer fra hele verden med mange forskellige religiøse og kulturelle baggrunde.

- Vi beder for hans familie og vores skole i denne meget vanskelige tid.

Dræbt 1. eller 2. juli
Udenfor pigeskolens mure - i Boothbay Harbor - forstår ingen i det lille bysamfund, hvorfor Eric Jorgensens far begik den grufulde handling, som har frarøvet byen tre respekterede og særdeles populære skikkelser.

Artiklen fortsætter under billedet...

Efterforsker i Lincoln County udenfor familien Jorgensens hus efter tragedien. (Foto: DEREK DAVIS/PORTLAND PRESS HERALD via AP)
Efterforsker i Lincoln County udenfor familien Jorgensens hus efter tragedien. (Foto: DEREK DAVIS/PORTLAND PRESS HERALD via AP)

Politiet rykkede lørdag ud til Carol og Svend Jorgensens mørkerøde hus for at tjekke op på parret, efter at en ven af familien havde udtrykt sin bekymring. Ifølge tv-stationen WCSH6 Portland havde ingen hørt fra familien siden 1. juli, og politiet mener, at drabene er sket enten 1. eller 2. juli.

Mens både Dannebrog, Stars and Stripes og et flag for Maine som altid vajede udenfor, var intet indenfor som det plejer.

75-årige Carol Jorgensen blev fundet dræbt i sin seng i soveværelset, mens hendes 71-årige mand blev fundet død i kælderen i det pensionerede ægtepars hus.

Godt tre kilometer derfra - i Eric Jorgensens hjem, som han få måneder forinden overtog fra sin mormor, lå også han død, skriver Portland Press Herald. Dræbt af skud i sit køkken.

Retsmedicinere har ifølge AP slået fast, at alle tre er dræbt af skud i hovedet.

Brev om økonomi
Ifølge AP efterlod Svend Jorgensen, som stammer fra Danmark, et håndskrevet brev om sin økonomiske situation, men ikke noget, der forklarer motivet for drabene.

Ifølge talsmand ved Department of Public Safety Stephen McCausland menes der ikke at være andre involveret i sagen, der betegnes som en familietragedie.

I en anden by i delstaten sidder endnu en søn og bror tilbage med sorgen over at have mistet sin familie.

Han lagde natten til tirsdag amerikansk tid et billede af sig selv og sin nu dræbte bror Eric på Facebook som profilbillede.

Det har fået flere venner til at skrive kondolencer til den sørgende bror og søn.

'Eric oplyste hvert rum, han gik ind i. Jeg er så ked af det, Pete', skriver en ven.

Der findes ikke ord
'Oh Pete - Sikke et vidunderligt billede. Det gør mig så ondt for dig og din familie og mig selv og alle dem, der kendte Eric og jeres forældre. Vid, at du har en stor familie, der elsker dig og er der for dig, når du har brug for os', lyder det også.

'Peter - vores kærlighed går til dig i denne tunge tid. Dit tab gør os så ondt, og jeg ved, at der ikke findes ord, der kan få sårene til at læges, men vil bare fortælle dig, at du er i vores tanker, skriver en ven.

Artiklen fortsætter under billedet...

 

Tilbage i Boothbay Harbor, som om sommeren er en skattet destination for turister og sejlere, er fortvivlelsen enorm:

- Man kan simpelthen ikke fatte det. Det er sådan en katastrofe, siger naboen Loraine Nickerson, som har kendt Carol Jorgensen og hendes familie i årtier, til The Boston Globe.

Dejlige mennesker
Hun er bare en blandt mange rystede i det lille bysamfund, hvor familien var meget populær.

- De var dejlige mennesker, rigtige venner, siger skulptøren Tony Heyl, som fortæller til The Boston Globe, at han hundredevis af gange har spist morgenmad med ægteparret på den lokale diner i løbet af de sidste 20 år.

Heyl overtog for cirka 15 år siden en ur- og smykkebutik i havnebyens shoppecentrum, som havde været i Carol Jorgensens families eje i 50 år, og kender familien godt, skriver Portland Press Herald.

- De var alle sammen velbegavede og flittige, siger han til avisen.

Heyl beskriver den nu dræbte søn Eric Jorgensen og hans overlevende bror som positive og succesfulde udadtil.

- Det gælder hele familien. Man ville aldrig nogensinde have forestillet sig, at det her var muligt, siger Heyl til The Boston Globe.

Udenrigsministeriet undersøger sagen
Sådan beskriver Susan Foss, en ven af familien, som har kendt Eric Jorgensen, siden han gik hende til knæene, også den vellidte familie. Hun siger til Portland Press Herald, at hun ikke havde bemærket noget unormalt, før der pludselig var stort politiopbud lørdag:

- Det var de sidste, man kunne forestille sig, at noget som dette kunne ske for. De var fantastiske, fantastiske mennesker, siger hun til Portland Press Herald.

Ifølge avisen var Svend Jorgensen ingeniør og arbejdede i 28 år og helt frem til pensionen i marts 2014 på skibsværftet Bath Iron Works, mens Carol Jorgensen arbejdede i lufthavnen Portland International Jetport.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser til Ekstra Bladet, at man har bedt generalkonsulatet i New York om at undersøge sagen, men endnu ikke har fået svar på henvendelsen.

Ved du noget, så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.