Dræbt tegner har lige været i Danmark: Jeg vil ikke skydes

Søndag den 9. november stod den nu dræbte karrikatur-tegner, Bernard Verlhac, i Danmark, hvor han blandt andet sagde, at han bestemt ikke ønskede at blive skudt

(Foto: All Over Press)
(Foto: All Over Press)
Følg Krimi

Karrikatur-tegneren Bernard Verlhac, der er mest kendt under sit pseudonym, Tignous, er blandt de mange døde på det franske satiremagasin Charlie Hebdo, der onsdag blev udsat for et skud-angreb. I skrivende stund er 12 personer meldt døde.

Den 9. november gæstede den kendte karrikatur-tegner Dansk Journalistforbunds Fagfestival i Odense - en fagfestival for journalister, hvor der er oplægsholdere fra hele verden.

På festivalen fortalte Tignous blandt andet, at Charlie Hebdo har massiv opbakning i muslimske lande. Det skriver festivalen på sin hjemmeside.

- Vi har modtaget mange dødstrusler, men vi får også mange tilkendegivelser af accept og taknemmelighed fra muslimske lande. De fleste breve opfordrer os til at fortsætte vores arbejde, sagde Tignous.

Men arbejdet i ytringsfrihedens navn, havde allerede konsekvenser for Tignous - inden han blev dræbt i Paris i dag onsdag.

På fagfestivalen fortalte han, at der var flere muslimske lande, hvor han ikke kunne komme.

- Jeg kan ikke rejse til Tunesien. De siger, at så skal jeg gå rundt med en livvagt, fortalte tegneren.

På festivalen pointerede Tignous i øvrigt, at han på ingen måde er racist, og at han faktisk har stor sympati for muslimer og andre religiøse mennesker.

- Jer er ikke en provokatør, jeg ønsker ikke at være en martyr, og jeg ønsker ikke, at folk skyder mig. Jeg er karrikatur-tegner, sagde Tignous.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?