Dræbte brandmand: Troede han var indbrudstyv

En 37-årig amerikansk brandmand har mistet livet efter en mand troede, han ville trænge ind i hans hjem for at begå indbrud

37-årige John Ulmschneider mistede livet, da han forsøgte at komme ind til en mand, som han og kollegaerne troede havde brug for hjælp. (Foto: AP)
37-årige John Ulmschneider mistede livet, da han forsøgte at komme ind til en mand, som han og kollegaerne troede havde brug for hjælp. (Foto: AP)

To brandmænd fra byen Morningside i den amerikanske delstat Maryland blev fredag aften skudt, da de forsøgte at trænge ind i en lejlighed for at hjælpe en borger.

Den ene af brandmændene, den 37-årige John Ulmschneider, døde senere af sine kvæstelser, mens hans 19-årige kollega Kevin Swain er i bedring efter at være blevet indlagt.

Siden skyderiet fredag aften har politiet forsøgt at finde svar på, hvorfor de blev dræbt, og politiet kalder nu sagen en tragedie.

- Som vi ser det, er det en frygtelig, frygtelig tragedie for alle involverede, siger Mark Brady, der er talsmand for Prince George's County Fire Department, til Reuters.

De to brandmænd havde fredag reagerede på en anmeldelse fra en bekymret mand, der ikke kunne få kontakt til sin bror. Han fortalte, at broderen var diabetiker og han havde få dage før besvimet, fordi han har haft problemer med at kontrollere sin blodsukker.

Intet svar
Da brandmændene nåede frem til stedet, bankede de på døren og identificerede dem selv. Da der ikke kom noget svar, begyndte de at tvinge sig adgang til boligen, men så blev de beskudt.

Her afgik den ene brandmand altså ved døden, mens også den bevæbnede mands bror blev ramt i skulderen. Han er også uden for livsfare.

Ifølge de lokale myndigheder troede manden, at der var nogen, der var i færd med at bryde ind i hans lejlighed, hvorfor han åbnede ild mod dem.

Han blev anholdt fredag aften, men han blev løsladt igen godt 24 timer efter, da politiet var færdige med at afhøre ham. Alle sigtelser mod manden er frafaldet, idet han handlede i selvforsvar.