Dræbte forsvarsløs 17-årig: Nu sælger han pistolen

Den tidligere vagtmand George Zimmerman bortauktionerer nu den pistol, han skød og dræbte Trayvon Martin med i 2012

George Zimmerman (t.h) dræbte Trayvon Martin i februar 2012. (AP)
George Zimmerman (t.h) dræbte Trayvon Martin i februar 2012. (AP)

George Zimmerman bliver ved med at skabe overskrifter i USA.

Den tidligere vagtmand skød i februar 2012 den blot 17-årige Trayvon Martin, der var ubevæbnet.

Sagen trak store overskrifter, ikke mindst da Zimmerman blev frikendt efter han havde fortalt, at han havde skudt i selvforsvar.

Netop den pistol, der dræbte den 17-årige, er nu genstand for nye historier.

Ifølge CNN har Zimmerman fortalt, at han vil sætte drabs-pistolen til salg på et auktions-website, der har specialiseret sig i våbensalg.

George Zimmerman, som blev frikendt for at have dræbt den sorte teenager Trayvon Martin, er anholdt mistænkt for vold mod sin kæreste. (Foto: AP) Krimi Frikendt vagtmand fra Florida-drab er anholdt

Den amerikanske tv-station skriver endvidere, at budene begynder på 5000 dollars omkring 32.000 danske kroner. I annoncen for pistolen er der ikke efterladt nogen tvivl om, at pistolen er unik.

- Jeg er stolt og beskeden over at annoncere salget af dette unikke amerikanske våben. Pistolen, der er til salg, er det våben, som jeg brugte til at forsvare mit liv med, og afsluttede Trayvon Martins brutale angreb, lyder det i salgsopslaget ifølge CNN.

31-årige George Zimmermann (th.) slipper for at blive sigtet på ny for drabet på 17-årige Trayvon Martin. (Arkivfoto: AP) Krimi Vagtmand endegyldigt frifundet for drab på sort teenager

George Zimmerman var en del af et naboværn, der patruljerede i sit nærområde i februar 2012. Her mødte han den 17-årige Martin, der var på vej hjem efter at have købt slik og en læskedrik.

Se også: Sort teenager dræbt for rapmusik: Drabsmand får livstid

De kom i klammeri, og Zimmerman trak sin pistol og skød og dræbte teenageren. Han blev sigtet for drab og uagtsomt manddrab, men blev pure frikendt for et nævningeting. Det førte til store raceuroligheder i Florida.

Drabet i 2012 var ikke den eneste gang Zimmerman har skabt overskrifter. Han er blandt andet blevet anholdt for at have tævet sin ekskæreste. Den anmeldelse blev dog senere trukket tilbage.

I maj 2015 var det Zimmerman selv, der var i offerets rolle. Han slap dog med ikke alvorlige skudsår, da han blev skudt ved Lake Mary i Florida.