Dræbte otteårig datter: Her er straffen

Faderen har fået 14 års for drabet på sin lille datter, som han først kvalte og efterfølgende druknede

Her fjernes det lille barnelig i Odense efter den retsmedicinske undersøgelse på gerningsstedet. Video: Ole Frederiksen

Politiets teori: Derfor kvalte far sin 8-årige datter

Sidste år dræbte Johnny Jonassen sin lille otteårige datter. Det har han erkendt i retten.

Nu har faderen fået 14 års fængsel for drabet. Det skriver TV2 Fyn.

Drabet skete klokken 23.30 den 3. august sidste år i familiens hjem i Odense.

Pigen blev først kvalt i soveværelset på første sal i huset. Efterfølgende blev hun båret ud i badeværelset og lagt under vand i badekarret, hvor faderen tjekkede for luftbobler.

Køres som tilståelsessag: Far sigtet for at kvæle datter

Politiet kan dog ikke fastslå, hvad der er den endelig dødesårsag.

- Om hun har været død i det øjeblik, hun kommer i badekarret, har man ikke kunnet sige med sikkerhed, har senioranklager Klaus Holten Kristensen fra anklagemyndigheden ved Fyns Politi tidligere fortalt til Ekstra Bladet.

Kort tid forinden havde den 51-årige Johnny Jonassen ringet til den dræbte piges mor og fortalt om sin udåd. Det var datterens morfar, der alarmerede politiet. Da politiet sparkede døren ind, fandt de pigen død, mens faren havde forsøgt selvmord.

Pigens mor og den sigtede far var blevet skilt og havde et par uger før drabet sat huset til salg.

Fakta: Når mor og far slår ihjel

Her er sagerne fra de seneste par år, hvor forældre mistænkes for eller er dømt for at være involveret i deres børns død.

* 9. januar 2017: En 45-årig familiefar slår angiveligt sin 42-årige kone og deres fire børn ihjel i et parcelhus i Amstrup Bakker ifølge Østjyllands Politi. Herefter vælger manden at tage sit eget liv.

* 30. oktober 2016: En 27-årig syrisk kvinde og hendes to døtre bliver fundet døde i en fryser i en lejlighed i Aabenraa. Kvindens mand, der også er far til børnene, er efterlyst internationalt og mistænkt for at have kvalt sin kone og børn.

* 15. juni 2016: En niårig pige dør efter at være blevet hårdt såret i sit hjem i Bindslev i Vendsyssel. Omstændighederne er fortsat ikke klarlagt, men pigens 27-årige mor er anholdt og sigtet for drab.

* 11. juni 2016: En halvandet år gammel dreng findes død i sin fars lejlighed i Albertslund af sin mor. Drengens far, som moren er skilt fra, er mistænkt for at have dræbt drengen. Faderen blev samme dag fundet død efter at være blevet ramt af et tog.

* 24. februar 2016: En 69-årig mand og en 25-årig kvinde blev fundet livløse på Mariebjerg Kirkegård i Gentofte, hvor manden ifølge Nordsjællands Politi tog livet af sin datter og efterfølgende sig selv.

* 1. januar 2016: En 38-årig kvinde sprang ud fra sjette sal i en bygning på Rigshospitalet med sin fire måneder gamle søn i favnen. De omkom begge.

* 10. december 2015: En fireårig dreng findes død i en lejlighed i Aarhus. Moren indrømmer at have kvalt sønnen med en pude og forklarer sin ugerning med, at hun ikke længere kunne overskue, "hvordan han skulle få et godt liv".

* 15. oktober 2015: En 36-årig kvinde springer med sin knap toårige datter i favnen ud fra en lejlighed på tredje sal i Høje-Taastrup. Hverken mor eller datter overlever springet.

Kilde: Ritzau

Berørt skoleleder efter drab på 8-årig: Det værste vi som skole kan komme ud for

Ville væk fra jorden
Faderen har i retten forklaret, hvorfor det var, at han dræbte den lille pige.

- Jeg tænkte, at jeg ville tage hende med. Vi skulle rejse væk fra Jorden sammen. Der var ikke noget at leve for længere, sagde Johnny Jonassen i retten.

- Men nu kan jeg jo godt se, at det er fuldstændig galimatias, sagde manden ifølge TV2 Fyn, da anklager Klaus Holten Kristensen spurgte, hvorfor han gjorde, som han gjorde.

Mens flere af de pårørende, der var til stede i retten, græd og var påvirkede af situationen, virkede manden fattet, da han fortalte om episoden.

Optog for dræbt pige: 300 sang 'Solen er så rød mor'

I gennem det seneste halve år har han været under opsyn i forbindelse med en mentalundersøgelse. Men han er ikke sindssyg, lød konklusionen.

Manden har været varetægtsfængslet siden 4. august. Da han erkendte at have dræbt datteren, blev retssagen afviklet som en tilståelsessag.

Dommen blev ikke anket på stedet, men forsvareren har udbedt sig betænkningstid.

8-årige Louise blev kvalt af sin far: - Hun var en livlig pige

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers