Dræbte tre studerende: Så brutal var han

En obduktionsrapport har vist, hvor koldblodigt 46-årig tog livet af tre muslimske studerende

Den 46-årige Craig Stephen Hicks viste ingen nåde, da han tog livet af tre amerikanske studerende. (Foto: AP)
Den 46-årige Craig Stephen Hicks viste ingen nåde, da han tog livet af tre amerikanske studerende. (Foto: AP)
Følg Krimi

10. februar tog den 46-årige mand Craig Stephen Hicks ifølge politiet livet af tre muslimske studerende i en lejlighed, som lå i nærheden af hans egen.

Nyligt offentliggjorte obduktionsrapporter har nu vist, hvor brutalt det gik til, da manden tog livet af de tre studerende i byen Chapel Hill i North Carolina. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Ifølge myndighederne havde den 46-årige taget et håndvåben med fra sit hjem, hvorefter han gik hen til lejligheden, som var ejet af 21-årige Yusor Mohammad Abu-Salha og hendes 23-årige mand, Deah Shaddy Barakat. På tidspunktet befandt Abu-Salhas 19-årige søster Razan sig også i lejligheden.

Anholdt for mord på tre studerende

Her stødte manden i første omgang på Barakt i indgangen, hvor han først konfronterede ham verbalt, hvorefter han skød ham. Derefter gik han ind i lejligheden, hvor han skød de to kvinder.

Ligner likvideringer
Obduktionen af de to kvinder har efterfølgende vist, at han skød dem begge to på klos hold, ved at bøje sig ind over dem og tage pistolen helt op til hovedet på dem.

Således har obduktionen vist, at den ældste af de to søstre blev skudt oven i hovedet, mens den yngste blev skudt i det øverste baghoved, og at projektilerne bevægede sig nedefter på begge to. Den ældste søster blev derudover også skudt i hoften.

På vej ud af lejligheden skød den 46-årige Hicks den 23-årige Barakat endnu en gang.

Obduktionsrapporten har vist, at han døde af adskillige skud. To af patronerne har gennemboret hans hoved, mens to har ramt ham i brystet. Derudover var han såret i armen.

Kan straffes med døden
For en måned siden afgjorde en dommer ved en høring, at anklagerne kan gå efter at få Craig Stephen Hicks dømt til døden for de brutale drab. Han er tiltalt efter den hårdeste drabsparagraf i den amerikanske straffelov, som drejer sig om overlagt mord.

Ofrenes familier har siden de drabene holdt fast i overbevisningen om, at drabene var racistisk motiverede, og at de tre studerende blev dræbt på grund af deres tro.

Det brutale trippelmord rystede North Carolina. (Foto: AP)
Det brutale trippelmord rystede North Carolina. (Foto: AP)
 

Medie: Amerikanske muslimer dræbt efter uenighed om parkeringsplads

Politiets teori er dog, at han var motiveret af en længere konflikt over nogle parkeringspladser i nærheden af universitetet, hvor alle fire studerede.

Ud fra Hicks Facebook-side har der været stærke tegn på, at han fordømmer al form for religion, og han var erklæret ateist. Politiet har dog altså foreløbig ikke vurderet, at der var tale om en hadforbrydelse.

Ud over at være stærkt anti-religiøs er han stor tilhænger af våben, og han havde i alt 13 våben i sit hjem.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+