Drama da politi skød mand: - Der var fuldstændig panik og politi alle vegne

Kenneth Flindt oplevede den dramatiske situation i Næstved i sekunderne efter, at politiet havde skudt en mand

Se video fra stedet her (Foto: Per Rasmussen)

Ved du noget? Så kontakt os på mail til 1224@eb.dk eller på SMS til 1224. Det koster alm. takst.

- Da jeg kommer hjem fra indkøb, ser jeg politibilerne komme fræsende rundt om hjørnet. Der er allerede en politibil fremme, og det viser sig, at de lige har afgivet et skud mod den hjemløse.

Sådan siger øjenvidnet Kenneth Flindt, 43, til Ekstra Bladet om sekunderne efter, at politiet fredag klokken 16.30 skød en mand på Mælkevejen i Næstved.

Kenneth Flindt bor selv få meter fra, hvor skyderiet fandt sted. Ifølge ham har manden, der blev skudt, i et halvt års tid boet i det buskads, hvor politiet ligesom på Mælkevejen har spærret et område af efter skyderiet. 

- Der har han haft sit telt og lavet et lille bål. Han har egentlig passet sig selv, men har også gjort mange utrygge - især børn, siger Kenneth Flindt, som er sikker på, at der er tale om den mand, som politiet fredag skød.

Politiet har skudt en mand i Næstved. (Foto: Per Rasmussen)
Politiet har skudt en mand i Næstved. (Foto: Per Rasmussen)

Politiet har skudt en mand i Næstved. (Foto: Per Rasmussen) Krimi Mand skudt af politiet

'Fuldstændig panik'
Da Kenneth Flindt kommer kørende hjem, 'er der fuldstændig panik og politi alle vegne'.

- Manden ligger ned. Han hverken råber eller skriger - han ligger der bare, siger Kenneth Flindt og fortæller, at han ser politiet gå i gang med at give manden kompresforbinding på det ene ben.

- Politiet råber 'ind!', 'få børnene væk!' og 'ind med jer, allesammen!', fortæller han.

Der bliver ret hurtigt lavet en afspærring af området, og fem minutter efter, at manden er blevet skudt, er ambulancen der.

- De arbejder med ham i et kvarters tid, før de kører videre med udrykning, siger Kenneth Flindt.

Politiet har ikke ønsket at uddybe hændelsen over for Ekstra Bladet, men oplyser i en pressemeddelelse, at en mand er blevet skudt af politiet, og at sagen behandles af Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

'Utrygheden spreder sig'
Flere timer efter skudafgivelsen lå noget af mandens tøj stadig på jorden det sted, hvor hændelsen fandt sted.

Kenneth Flindt henvendte sig for tre uger siden til politiet og spurgte, om de kunne gøre noget ved situationen med manden, som boede i buskadset.

- Der har været mennesker, der har været oppe og give ham mad nogle gange. Men utrygheden spreder sig på en stor skole med 1000 elever. Og der var mange, der til sidst blev nødt til at blive kørt i skole, siger han.

Ekstra Bladets mand på stedet fortæller fredag aften, at politiets teknikere arbejder på stedet, hvor manden blev skudt. Her har de ifølge ham fundet en kniv, som de er i gang med at undersøge.

Sent fredag har Ekstra Bladet talt med kontorchef hos Den Uafhængige Politiklagemyndighed Charlotte Storgaard, der bekræfter, at manden blev skudt i benet.

Politiet undersøger en kniv. (Foto: Per Rasmussen).
Politiet undersøger en kniv. (Foto: Per Rasmussen).