Drama i asyllejr: Flygtning knivstukket flere gange

En ukrainsk asylansøger er hastet til hospitalet efter at være blevet stukket med kniv oven på skænderi i teltlejren ved Simons Bakke i Thisted

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En ukrainsk asylansøger er torsdag klokken 10.33 blevet stukket med kniv af en anden flygtning i teltlejren ved Simons Bakke i Thisted.

Det oplyser vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Lars Even, til Ekstra Bladet.

Flere patruljebiler var hurtigt fremme ved lejren, som ligger på området, hvor Beredskabsstyrelsen har til huse, og betjentene kunne konstatere, at det var to berusede asylansøgere, der begge er fra Ukraine, som var kommet op at diskutere. På et tidspunkt trak den ene en kniv og angreb den anden, som blev såret med snitsår i siden af kroppen og i den ene arm.

Det er endnu ikke meget politiet kan sige om hverken optakten til dramaet og om, hvorvidt personalet på centret har haft mulighed for at gribe ind, inden diskussionen udviklede sig.

- Vi er til stede i lejren lige nu og er ved at undersøge det. Jeg ved det faktisk ikke endnu, siger Lars Even til Ekstra Bladet.

Den sårede ukrainer er lige nu i behandling på hospitalet i Thisted. Der er endnu ingen meldinger om mandens tilstand.

Politiet har sikret sig gerningsvåbnet, som blev fundet mellem nogle skraldespande i lejren.

Den formodede gerningsmand er blevet anholdt.

Personalet var tæt på
Det er Thisted Kommune, der står for driften af asyllejren. Her bekræfter chefen for asyl og integration, Martin Knudsen, over for Ekstra Bladet, at episoden har fundet sted.

- To ukrainske mænd har været oppe at toppes uden for deres telte. Altså ude foran. Og det har åbenbart eskaleret. Den ene har haft en kniv og er gået på den anden, siger Martin Knudsen.

Han understreger, at hverken personale på stedet eller lejrens øvrige beboere har været i fare.

Personalet havde ifølge Martin Knudsen ingen mulighed for at forhindre overfaldet, fordi man ikke var til stede lige ved de to mænd, da de kom op at skændes.

- Men personalet kom hurtigt til. De er jo tæt på, siger han.

Området er lige nu afspærret, mens politiet arbejder på stedet. Martin Knudsen fortæller til Ekstra Bladet, at siden åbningen af lejren i november sidste år har der været flere episoder med flygtninge, som er kommet op at toppes. Episoder, som har krævet politiets tilstedeværelse.

- Men det er mig bekendt første gang, at der er blevet anvendt våben, siger Martin Knudsen.

Der bor for tiden 260 asylansøgere i lejren. Der bor enkelte familier, men ellers er det først og fremmest enlige mandlige asylansøgere, som er indkvarteret på stedet.

Manden, der nu er anholdt, risikerer at blive flyttet, hvis han løslades af politiet.

- Så vil vi lave nogle interne flytninger, siger Martin Knudsen.