Drama i bådehavn: Svensker anholdt for at true med pistol

Nordsjællands Politi har lørdag aften været massivt til stede i bådehavnen i Gilleleje, hvor svensk mand blev anholdt i besiddelse af en gaspistol

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En svensk mand er lørdag aften blevet anholdt efter et drama i bådehavnen i Gilleleje, som endte med, at svenskeren blev anmeldt til politiet for at have truet nogle lokale mænd med en pistol.

Det fortæller vagtchefen ved Nordsjællands Politi, Michael Hansen, til Ekstra Bladet.

Michael Hansen måtte sende Nordsjællands Politis såkaldte Romeo-patrulje, som er en gruppe særligt trænede betjente, af sted til Gilleleje for at opsøge den svenske mand, som i mellemtiden af vidner var blevet set gå ud af en mole og om bord på en båd.

- Det er en alvorlig sag, når man truer med en pistol, siger Michael Hansen til Ekstra Bladet.

Politiet blev tilkaldt klokken 20, efter at vidner havde konstateret ballade. Da svenskeren valgte at trække en pistol, som han ifølge vidnernes beskrivelse brugte til at true med, sluttede tumulten imidlertid brat. Og siden luntede den svenske mand væk fra stedet og om bord i en båd.

- Vi havde heldigvis gode vidneforklaringer, som gjorde, at vi hurtigt kom hen til den båd, der var tale om. Her rettede vi henvendelse ved båden. Senere fandt vi den gaspistol, som manden havde brugt til at true med, siger Michael Hansen til Ekstra Bladet.

Den svenske mand er blevet anholdt og sigtet. Han er lørdag aften til afhøring på politigården, oplyser Michael Hansen.