Annonce:
Annonce:

Drama i Bagsværd: 12 kæmpede panisk for at redde mand i flammer

12 medarbejdere forsøgte forgæves redde en 65-årig mandlig beboer ud af sin brændende seng. Han døde senere. Seks medarbejdere kørt til Herlev Hospital.

Der kom et højt antal ambulancer til Ringbo i går eftermiddag.
Foto: Ekstra Bladet
Der kom et højt antal ambulancer til Ringbo i går eftermiddag. Foto: Ekstra Bladet
Annonce:
Følg Krimi

Alarmcentralen fik i går lørdag ved 13-tiden en anmeldelse om en brand på et værelse på Bocentret Ringbo på Granvej i Bagsværd.

Her forsøgte medarbejderne ihærdigt at redde værelsets mandlige beboer ud.

Røg i sengen: Reddet ud i live og kørt på Rigshospitalet

- 12 medarbejdere, især sosu'er, sygeplejersker og socialpædagoger, løb til værelset så snart brandalarmen gik. De var alle involveret i en massiv indsats, siger Flemming Platz, pressechef i Københavns Kommunes socialforvaltning.

Men det lykkedes ikke medarbejderne at redde beboeren ud.

Han var stadig på sit værelse, da brandvæsenet ankom.

Røgdykkere fik ham bragt ud i en ambulance i live, men senere på dagen afgik han ved døden på Righospitalet, som har en højt specialiseret brandsårsafdeling.

Annonce:

- Personalet gjorde ellers en stor indsats for at redde vedkommende. En medarbejder trængte langt ind på værelset og forsøgte at slukke ilden og redde borgeren, men måtte træde tilbage på grund af flammer og kraftig røgudvikling. Flere medarbejdere blev efterfølgende tilset for røgforgiftning, fortæller Lars Guldborg, vagthavende ved Københavns Vestegns Politi.

- Vi betragter det som en ulykke, som skyldes rygning i sengen: Rygning som medførte, at der gik ild til sengetøjet, siger Lars Guldborg.

- Intet indikerer, at der er sket noget kriminelt, understreger han.

Flemming Platz fortæller, at i alt seks medarbejdere blev kørt til Herlev Hospital, hvor de blev undersøgt for røgforgiftning.

En af medarbejderne blev forbrændt på den ene hånd. Der var tale om den medarbejder, som blev presset tilbage af ild og røg.

Beboere og medarbejdere på Ringbo fik efterfølgende krisehjælp.

Ulykken skete på den afdeling af Ringbo, hvor beboerne alle både har psykiske og fysiske sygdomme.

- Brandvæsenet kommer derud og konstaterer at en beboer røget i sengen og som stadig opholder sig i værelset. Han bliver bragt ud i ambulancen, sagde  vagtchef Lars Guldborg, Københavns Vestegns Politi i går. Men senere på dagen afgik vedkommende ved døden.
- Brandvæsenet kommer derud og konstaterer at en beboer røget i sengen og som stadig opholder sig i værelset. Han bliver bragt ud i ambulancen, sagde vagtchef Lars Guldborg, Københavns Vestegns Politi i går. Men senere på dagen afgik vedkommende ved døden.
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: