Drama i fogedretten: Politi brugte peberspray mod hidsig mand

En 39-årig mand var så utilfreds under en fogedforretning ved Retten i Roskilde, at han ifølge politiet udviste voldelig adfærd

En 39-årig mand fra Ringsted måtte tirsdag pacificeres med peberspray ved Retten i Roskilde, oplyser politiet. (Foto: Per Rasmussen)
En 39-årig mand fra Ringsted måtte tirsdag pacificeres med peberspray ved Retten i Roskilde, oplyser politiet. (Foto: Per Rasmussen)

Der skal åbenbart mere end en dommers almindelige formaninger til, før en 39-årig hidsig mand fra Ringsted falder til ro.

Det konstaterer betjente fra Midt- og Vestsjællands Politi, som tirsdag klokken 9.34 måtte komme rettens personale til undsætning for at få standset manden, som udviste voldelig adfærd.

Det skriver Dagbladet Roskilde.

Den 39-årige var så utilfreds under sagen, som handlede om, at manden skyldte penge væk, at han råbte højlydt og var aggressiv, ligesom han slog hårdt i bordet og til en telefon. Det havde inden retsmødet været nødvendigt at anholde manden for i det hele taget at få ham til at møde op i retten, oplyser vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, Lars Mogensen, til Ekstra Bladet.

- Den slags sager plejer normalt at være ganske ukomplicerede. Men uvist af visse årsager begynder han at råbe og skrige. Og selv om det tilstedeværende personale forsøger at tale ham til ro, så er det ikke nok, og de giver ham peberspray. Det har den ønskede effekt, og manden bliver derefter lagt i håndjern og ført væk, siger Lars Mogensen.

Retsmødet kunne derfor ikke afsluttes på normal vis.

Sjælden forseelse
Ud over det udestående, som manden altså ifølge politiet har med, at han skylder penge væk, så har manden nu oven i købet fået sig en sigtelse for at forbryde sig mod den offentlige orden, som gør, at manden står til en bøde.

Ifølge vagtchefen sker det ualmindeligt sjældent, at politiet må bruge våben i form af eksempelvis peberspray inde i retsbygninger.

- Det er første gang, at jeg har hørt om, at man er nødt til at overvinde en persons ustyrlighed i retten med peberspray. Jeg har selv oplevet, at politiet kan være nødt til at stille sig hen ved siden af en arrestant i retten for ligesom at sende det signal, at nu skal du altså opføre dig ordentligt og gøre, hvad dommeren siger. Det plejer at være nok. Og selv om folk kan være utilfredse i retten, så er det faktisk utroligt, at det kommer så langt ud. Men sådan kan det åbenbart være, når tingene går en lidt imod, siger Lars Mogensen til Ekstra Bladet.

Den 39-årige kan nu også se frem til en bøde for sin opførsel i forbindelse med retssagen.