Drama i sag om knivdrab: Ven til sigtet gik amok i retten

Ven til en af de sigtede for knivdrab eksploderede, da han ikke måtte give et kram

For anden dag i træk blev der holdt grundlovsforhør i Retten i Aalborg i forbindelse med en voldsom drabssag fra i lørdags, hvor den 27-årige Jesper Skovbo blev dræbt med en kniv og jernrør.

Men grundlovsforhøret gik i den grad ikke stille for sig. Det skriver Nordjyske, der har været til stede i retten.

To personer - en mand på 32 år og en 25-årig mand - blev fremstillet for lukkede døre. 

Retten var fyldt med venner og familie til både den dræbte og den sigtede, og det var en af vennerne til en af de sigtede, der gik amok i retten.

Familien til dræbte Jesper: Vi forstår det ikke

Efter at anklageren havde læst sigtelsen op, anmodede han om, at forhøret skulle ske for lukkede døre, hvilket dommeren efterkom.

På vejen ud af retslokalet ville en ven af de sigtede give ham et knus, men han nåede kun at lægge armen på den sigtede, før en betjent forsøgte at få ham væk.

Det fik vennen til at eksplodere i raseri, så indtil flere betjente måtte få ham ud af retssalen, og ude på gangen fortsatte han.

- Fuck jer. Jeg har da lov til at give ham en krammer, råbte den vrede ven ifølge Nordjyske.

- Nu får du to bøder. Sådan skal du ikke opføre dig her i retten, meddelte en betjent.

Men det var vennen fuldstændig ligeglad med.

- Du kan give mig fire bøder, hvis du vil. Jeg er fucking ligeglad, sagde han og forlod modstræbende retsbygningen, hvorefter han lige måtte sætte sig på hug på fortovet på modsatte side af vejen for for at køle ned igen.

I går blev to personer varetægtsfængslet i forbindelse med drabet. Politiet er ikke kommet frem til et endeligt motiv, men de mener, at drabet bunder i et årelangt uvenskab i et kriminelt miljø.