Drama i Zoo: Her møder mand den 621 kilo tunge isbjørn

14-årige Kayla overværede den dramatiske hændelse i København Zoo

Her ses manden inde hos isbjørnen, som dog ikke skader ham alvorligt. Videoen afspilles først i normalt tempo og derefter to gange i slowmotion. Til sidst ses den i normalt tempo igen (video: Privat)

En ung, angiveligt forstyrret mand klatrede onsdag eftermiddag over indhegningen til isbjørnene i København Zoo. Han hoppede op mod syv meter direkte ned til isbjørnen, som befandt sig i indhegningen. Det skete omkring klokken 12.30.

Manden fik dog kun overfladiske skrammer under sit møde med den 621 kilo tunge isbjørne-han.

Manden har fået overfladiske skrammer, lyder det fra politiet. (Arkivfoto: Polfoto) Krimi Drama i Zoo i København: Sådan skete det

14-årige Kayla Boserup var en af dem, der overværede den dramatiske hændelse i København Zoo. Hun går i 8. klasse og var inde for at dissekere høns med klassen. I en pause gik Kayla og to veninder rundt for at se på dyrene - blandt andet isbjørnen.

Kaylas far, Henrik Boserup, fortæller til Ekstra Bladet, om hvordan Kayla oplevede hændelsen. De står blot de tre piger og manden omkring isbjørne-indhegningen.

Den begyndte at brøle
- Pigerne taler om, at det kunne være sjovt at give isbjørnen et knus, fordi den var så sød at se på. Mens de står og snakker om det, hører de pludseligt et brag, og ser manden hoppe op og tage fat i hegnet og svinge sig over mod en lampe, der står ved siden af. Den vej kan han komme ned i buret, siger Henrik Boserup og fortsætter:

- Da manden kommer ned til isbjørnen, laver han et tegn med begge sine hænder op mod pigerne. Han laver en form for oval cirkel og sætter begge pegefingre mod hinanden og begge tommelfingre mod hinanden.

Henrik fortæller videre, at isbjørnen begynder at brøle, og manden sætter sig på hug foran og strækker sine arme ud til siden. Isbjørnen kommer hen og snuser til ham.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Manden blev hurtigt reddet ud igen. (Privatfoto)
Manden blev hurtigt reddet ud igen. (Privatfoto)

- Lidt længere væk er der en dame, som begynder at gå i panik og råbe af manden. Så ankommer personalet, som afspærrer området, siger Henrik.

Heldigvis gik der under halvandet minut, før dyrepassere og skytter nåede frem til indhegningen sammen med flere andre gæster. Skytterne affyrede i første omgang to varselsskud mod isbjørnen, og derefter ramte de den to gange. Det var dog med gummikugler, så isbjørnen er ikke kommet alvorligt til skade.

Under omstændighederne har 14-årige Kayla Boserup det også fint. Hun og de øvrige gæster, samt personale er blevet tilbudt krisehjælp efter den dramatiske oplevelse. Op mod tre skoleklasser og en børnehaveklasse var til stede under hændelsen.

Zoo's direktør, Steffen Stræde, var meget rørt under pressemødet (video: Linda Johansen)