Drama på dansk havn: To mænd reddet fra kæntret skib

Fyns Politi er sammen med Beredskab Fyn rykket ud til havnen i Bogense, hvor et specialskib er kæntret og ligger med bunden i vejret

Ved du noget om sagen, eller har du billeder eller video, så hører vi gerne fra dig. Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Kort før klokken 12 lørdag modtog Fyns Politi og Beredskab Fyn en melding om et kæntret uddybningsfaretøj i Bogense Havn.

Beredskabet arbejder lige nu på stedet, hvor to personer er blevet reddet i land.

Det oplyser Fyns Politi til Ekstra Bladet.

- Klokken 11.57 får vi en melding om, at der ligger et uddybningsfartøj i Bogense Havn 100 meter ude, og at skibet har fået slagside (en hældende position, red.), og at det så er kæntret og ligger med bunden i vejret, siger vagtchef Steen Nyland til Ekstra Bladet.

To mænd reddet i land
Ifølge vagtchefen var der to personer om bord på skibet, da det kæntrede.

- Nogle minutter efter, at skibet er kæntret, kommer to mænd til syne i vandet og får sat sig op på bunden af skibet, som stikker op. Vi får en redningshelikopter og det lokale beredskab derud med det samme. Inden vi kommer derud, er der dog en privat person, der har samlet dem op fra en båd, så de er kommet hurtigt op ad vandet.

Steen Nyland oplyser, at ingen af de to personer er kommet til skade i forbindelse med kæntringen. Ifølge politiets oplysninger arbejdede de to mænd med at uddybe sejlranden ind til Bogense Havn, da skibet tippede rundt.

- Ved indsejling er der kommet noget sand i båden, og de sejler så ud for at tømme båden, og da de gør det, forskubber sandet sig. Derfor får skibet en kraftig slagside og tipper, siger vagtchefen.

Ifølge Steen Nyland bliver det kæntrede skib liggende, hvor det er, lidt endnu.

- Der bliver lagt nogle spærringer omkring det, indtil vi finder ud af, hvad der skal ske med det, siger vagtchefen.

Fyns Politi og Beredskab Fyn arbejder stadig på stedet, men forventer at kunne afslutte aktionen indenfor den nærmeste fremtid.