Drama på folkeskole: 26-årig mand jagtede seks elever

En 26-årig mand jagtede seks folkeskoleelever og slog på den ene af dem, mens de var i skole

På Lyngholmskolen i Farum fik elever og lærere noget af et chok mandag formiddag. Seks af skolens 8.klasseselever blev nemlig jagtet af en psykisk uligevægtig mand,

- Seks elever er gået til pause og ned til en sø, hvor der er kommet lidt is på. Så står de og kaster sten ned på isen, og så er der så en psykisk syg mand ude i området, der begynder at råbe af dem og løbe efter dem, fortæller Pia Christensen, der er skoleleder på Lyngholmskolen.

- De stikker af og løber ind i klassen, og han løber efter dem og får fat i en af dem inde i klassen og får slået ham. De andre børn løber gudskelov efter hjælp.

Sammen med to lærere fik skolelederen stoppet overfaldet og slog ring om manden for at holde ham væk fra børnene, indtil politiet kom og anholdt ham.

Den anholdte er en 26-årig mand, som Nordsjællands Politi betenger som psykisk uligevægtig. Han var desuden påvirket af stoffer, da han blev anholdt.

Hjælp fra krisepsykolog
Drengen, der blev slået, er ikke kommet alvorlig til skade, men blev alligevel kørt på skadestuen efter episoden.

- Han var selvfølgelig træt og omtumlet, men har det efter omstændighederne godt. Jeg talte med moderen i går aftes, siger Pia Christensen.

De fem andre drenge, der også flygtede fra manden, har ligeledes fået psykologhjælp.

- Vi sendte dem hjem i går, efter de havde talt med krispsykolog, og de havde en stor forståelse for det med at være psykisk syg, og at det ikke handlede om dem, lyder det fra skolelederen.

- De har selvfølgelig været trætte og forskrækkede, men er egentlig ved godt mod og haft en god samtale med en krisepsykolog, som de også har en livline til, hvis der kommer mere.

- Det sker aldrig
Resten af eleverne i 8. og 9. klasse blev samlet i kantinen efter episoden og fik at vide, hvad der var sket, ligesom at de mindre klasser fik at vide, at politiet havde været på skolen og hente en mand, der ikke hørte til der.

- Man tænker, at 'det sker aldrig på min skole', men det gjorde det så. Jeg er glad for, at vi fik håndteret det og fik lukket hullet, siger Pia Christensen.

Nordsjællands Politi fortæller til Ekstra Bladet, at manden er blevet sigtet for vold efter straffelovens §244 om vold.

Politiet formoder også, at den 26-årig knapt en time før overfaldet på Lyngholmskolen slog en 10-årig dreng på hovedet ved Farum Station.