Drama: Politijagt på tværs af Sjælland med 200 km/t

Politiet fik heldigvis sat en stopper for en psykisk ustabil person, der tordnede på tværs af Sjælland i sin bil. Ingen kom til skade

Video: Kenneth Meyer.

Et sandt drama udspillede sig sent onsdag aften og nat, da en psykisk ustabil person satte sit eget, andre bilisters og politimænds liv i fare.

Det skete, da han forcerede tre politikredse i et rasende tempo i sin bil.

- Helt fra Roskilde har han kørt helt håbløst og fortsat gennem Midt- og Vestsjællands politikreds, videre til Vestegnens og lander ude hos på Amagermotorvejen, siger vagtchef hos Københavns Politi Leif Hansen til Ekstra Bladet og uddyber:

- Det er simpelthen vanvidskørsel. Det er virkelig et lykketræf, at der ikke er sket noget, men det har set dramatisk ud derude.

Uhyggeligt stærkt
Da eftersætningen var på sit højeste, gik det uhyggeligt stærkt.

- Vi har selv kunne følge med på kameraer, og på et tidspunkt blev det meldt ind, at man lå og kørte mellem 180-200 kilometer i timen, siger vagtchefen.

Den utilregnelige person endte med at køre mod ensretningen.

- Vi fik svenskerne til at lukke for Øresundsforbindelsen, og de satte bommene ned, men han fik manøvreret bilen rundt om, hvorefter han kørte mod kørselsretningen mod København uden lys, siger vagtchefen.

- En patrulje får dirigeret en lastvogn, der sætter sig på tværs, hvorefter han bliver påkørt af en patrulje, så han bliver låst fast.

Manden forsøgte at flygte til fods, men blev kort efter anholdt.