Dramatisk anholdelse: Kvinde stjal betjents pistol

En 40-årig kvinde bliver senere i dag fremstillet sigtet for ulovlig våbenbesiddelse

Midt- og Vestsjællands Politi fik i nat klokken 00.25 en anmeldelse, om at en beboer i ejendom i Ringsted spillede for højt musik.

Da politiet ankom til stedet udviklede situationen sig dratisk.

Den 43-årige mandlige beboer var spirituspåvirket og eftersøgt af politiet, da han skulle fremstilles i fogedretten.

Da politiet fortalte, at den 43-årige skulle tages med på stationen, gik med henblik på fremstilling i fogedretten, satte han sig voldsomt til modværge over for patruljen, der måtte bruge fysisk magt for at gennemføre anholdelsen.

I mellemtiden kom en 40-årig kvinde, som var i lejligheden, manden til undsætning. Hun forsøgte i første omgang at fratage den ene betjents tjenestepistol, hvilket ikke lykkedes.

- Men hun får fat i den anden betjents pistol, da de er i gang med at anholde den 43-årige mand.  Hun er derfor sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, og hun bliver klokken 11.00 fremstillet i grundlovsforhør, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at kvinden ikke brugte pistolen, og at hun heller ikke truede med den.

Med assistance fra endnu en patrulje lykkedes det både at få frihedsberøvet manden og efterfølgende kvinden, der begge blev bragt til politistationen i Roskilde

Den 43-årige mand vil ikke blive fremstillet i grundlovsforhør, men han er blevet sigtet for at modsætte sig anholdelsen.

Politiet oplyser via twitter klokken 12,00, at kvinden er varetægtsfængslet frem til den 1. juni.