Dreng alvorligt kvæstet på spejderlejr: Svævebane-tårn brast sammen

En 16-årig spejder kom fredag alvorligt til skade under test af en hjemmelavet svævebane

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 16-årig spejder er fredag kommet alvorligt til skade under en sommerlejr i spejdercentret på Sandskærvej i Løjt Nørreskov i Sønderjylland.

Det oplyser vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt, til Ekstra Bladet.

Ulykken skete klokken 13.03.

Drengen skulle teste en tovbane, som han selv havde været med til at bygge. Under svæveturen viste det sig, at tovet, som holdet ham oppe, var blevet strammet for meget, fortæller Erik Lindholdt.

- Normalt er det sådan, at når man når til slutningen af en svævebane, så bøjer tovet, som man hænger i, lidt ned, sådan så det går opad til sidst. På den måde bremses farten. Men her havde man strammet tovet så hårdt op, så det slet ikke gik opad. Det betød, at drengen fortsatte med fuld fart ind i tårnet, som holdt tovværket oppe. Sammenstødet var så kraftigt, så drengen faldt ned, og tårnet brast sammen, siger Erik Lindholdt til Ekstra Bladet.

Drengen faldt fra en højde på tre-fire meter, vurderer politiet.

Det var jv.dk, der først fortalte om ulykken.

Drengens kvæstelser er alvorlige. Men hen under aften fortæller det lægelige personale til politiet, at drengen er uden for livsfare.

Politiet har lavet en undersøgelsesrapport. Konklusionen er, at der ikke er foregået noget ulovligt. Erik Lindholdt fortæller, at sagen sluttes med, at der alene er tale om sort uheld.

- Det er nogle erfarne spejdere, som har haft sommerlejren. Og spejdere skal prøve grænser af. Det ligger ligesom i det at være spejder, at man er udfordrende i sin adfærd. Og da der ikke er tale om en ulovligt opført svævebane, så er der alene tale om sort uheld, siger Erik Lindholdt videre.

Det var lejrens store børn og spejderledere, som byggede svævebanen i løbet af den uge, som spejderlejren har varet. Fredag morgen fik de yngste spejdere lov at svæve i den. Man havde i den anledning slækket en del på tovet, sådan så de små spejdere ikke fik så meget fart på.

Det var da de små spejdere var færdige, og de større spejdere siden strammede tovet op, at ulykken skete.

Den 16-årige var den første, der skulle teste svævebanen efter opstramningen af tovet.

Den 16-åriges forældre er frivillige ledere på spejderlejren, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.