Dreng bidt af slange i vandet på dansk badestrand

En 10-årig dreng blev søndag bidt af en hugorm på stranden i Hundested

Sådan ser en hugorm ud. Foto: Thomas Borberg
Sådan ser en hugorm ud. Foto: Thomas Borberg
Følg Krimi

Ved du noget eller var du til stede på stranden? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Slanger i vandet på danske strande?

Et usædvanligt syn, der sjældent sker, men det var alligevel virkeligheden på stranden i Hundested søndag eftermiddag.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ekstra Bladet har efterfølgende talt med den livredder, Steffen Mattrup Lund-Hansen, der tog sig af drengen efter biddet. Han fortæller, at den 10-årige dreng bidt i hånden og kom grædende op af vandet. Efterfølgende fortalte han selv, at han havde set en slange i vandet, og det bekræftede flere vidner.

Derfor måtte livredderen tænke hurtigt.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, men vi fik hurtigt ringet til 1813 og fik kørt ham på hospitalet. Der kan jo være ret alvorligt med sådan et slangebid, så vi måtte reagere hurtigt. Heldigvis kom han af sted til hospitalet, hvor han fik modgift, siger Steffen Mattrup Lund-Hansen til Ekstra Bladet.

Sjældent fænomen
Slangen var omkring en meter lang, og den har formentlig overrasket den lille dreng.

- Han blev meget forskrækket over, at der pludselig var en slange i vandet. Han har formentlig troet, at det var sådan en legetøjsslange, så han har nok taget fat i den, og så har den bidt fra sig, siger Steffen Mattrup Lund-Hansen til Ekstra Bladet.

I kølvandet på slangebiddet blev hugormen fanget og sat fri i nærliggende lyng, hvor hugorme normalt boltrer sig. De er nemlig fredede, og derfor måtte livredderen sørge for, at den overlevede.

Livredderen oplyser også, at han aldrig nogensinde har set en slange i saltvand, men tørken kan have haft en indflydelse.

- Jeg har efterfølgende talt med min chef i Hornbæk, der mente, at han også havde set en hugorm i vandet i weekenden. Det er formentlig et fænomen, der er knyttet til tørken, og så søger slangerne ud i vandet, fordi de er tørstige, siger Steffen Mattrup Lund-Hansen til Ekstra Bladet.

Søg læge
I nogle tilfælde kan et bid fra en hugorm få alvorlige konsekvenser og kan i værste tilfælde få dødelig udgang. Det sker dog yderst sjældent og er ifølge naturguide.dk kun blevet registreret syv gange i Danmark siden 1900.

Symptomerne på alvorlige slangebid er hævede lemmer, opkast, mavesmerter, lavt blodtryk, chok, lammelser og diarré, men i langt de fleste tilfælde slipper slangens ofre med en lille hævelse.

Alligevel skal du straks søge læge, hvis du har mistanke om at blive bidt af en hugorm. Især hvis der er tale om børn, ældre eller gravide.

Hugormen kan ofte genkendes på et sort zik-zak bånd på ryggen, og den er omkring 20-105 centimeter lang. De kan da også være sorte. En anden tommelfingerregel er, at hugorme ikke har to gule pletter i nakken i modsætningen til snogen.

Ved du noget eller var du til stede på stranden? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+