Dreng fundet bevidstløs i vejsiden: Nu er flugtbilist anholdt

En niårig dreng blev tirsdag morgen fundet bevidstløs og med talrige knoglebrud i en vejside på Fyn. Nu mener politiet, at de har fundet flugtbilisten

Alexander Petrovic, der fandt den påkørte niårige. - Jeg er meget forskrækket over, at sådan noget kan lade sig gøre - at man efterlader en bevidstløs dreng, siger han. Video: TV2/FYN

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 65-årig kvinde er blevet anholdt og sigtet for at køre en niårig dreng ned og efterlade ham i vejkanten.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Fyns Politi har haft kontakt med en 65 årig kvinde fra Sydfyn som har erkendt at have været på stedet og ramt noget. En politipatrulje blev i forbindelse med standsning af en andet køretøj opmærksom på en personbil på en p-plads, der passede på beskrivelsen med skader på fronten, skriver politiet.

Den niårige dreng blev tirsdag morgen klokken 7.27 fundet liggende bevidstløs i vejsiden på Mølmarksvej i Svendborg.

Først var der mistanke om, at drengen havde været ramt af et epileptisk anfald, men det blev udelukket efter undersøgelse på Odense Universitetshospital. Lægerne kunne i stedet konstatere, at drengen havde pådraget sig adskillige knoglebrud på skulder, hofte og benene.

Derfor måtte Fyns Politi efterlyse en flugtbilist, og hun er nu efter sigende blevet fundet.

Kvinden er blevet afhørt torsdag og sigtet for overtrædelse af straffelovens 249 og §253, stk. 2, men hun vil senere blive løsladt.

- Det er juridisk vurderet, at der ikke er belæg for at forsøge kvinden varetægtsfængslet. Hun vil blive løsladt efter endt afhøring, skriver politet.

Det var her på Mølmarksvej i Svendborg, at Alexander Pedrovic fandt den kvæstede dreng. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Det var her på Mølmarksvej i Svendborg, at Alexander Pedrovic fandt den kvæstede dreng. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Sigtelserne mod kvinden

Kvinden er sigtet for overtrædelse af følgende to paragraffer:

- §249: Den, som uagtsomt tilføjer nogen betydelig skade på legeme eller helbred, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder eller under særligt skærpende omstændigheder med fængsel indtil 8 år. Er forholdet begået i forbindelse med spirituskørsel, overtrædelse af færdelslovens paragraf 1 eller 2, eller særligt hensynsløs kørsel, anses dette som en særligt skærpende omstændighed.

- §253: Med bøde eller fængsel indtil 2 år straffes den, som, uagtet det var ham muligt uden særlig fare eller opofrelse for sig selv eller andre, undlader at træffe de foranstaltninger, som af omstændighederne kræves til redning af nogen tilsyneladende livløs, eller som er påbudt til omsorg for personer, der er ramt af skibbrud eller anden tilsvarende ulykke.

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)