Dreng tæsket under gaderøveri: Politi jagter mørklødet mand

Nordjyllands Politi efterlyser hjælp fra offentligheden til at finde en mand, som søndag kort før klokken 18 udsatte 16-årig dreng for groft gaderøveri

En 16-årig dreng er søndag mellem klokken 17.40 og 17.50 blevet udsat for gaderøveri i et grønt område på Skallerupvej i Aalborg Øst tæt på Saltumvej.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Røveriet udartede sig voldsomt, idet den 16-årige satte sig til modværge. Han blev overfaldet med slag og spark og blev ifølge sin forklaring til politiet også truet med at blive slået ihjel. Røveren var i besiddelse af en kniv med et længere knivblad, oplyser politiet.

Episoden blev meldt til politiet klokken 18.20. Men selv om politiet både patruljerede i området og havde sporhunde ude for at lede, så lykkedes det ikke at finde røveren.

- Det var en for drengen totalt fremmed person, som udsatte ham for røveriet, siger vagtchef Karsten Højrup Kristensen til Ekstra Bladet.

Drengen fik stjålet sin tegnebog, som indeholdt private hævekort, sygesikringsbevis og andet. Han har fortalt, at røveren stak af efter at have fået tegnebogen.

Gerningsmanden beskrives som mand, dansktalende, men med udenlandsk accent, mørk i huden, cirka 20 år gammel, 180 centimeter og iført sort halstørklæde, sort kasket med bøjet skygge, sort hættetrøje og ingen jakke. Røveren havde også sorte bukser på af mærket Adidas og hvide strømper. Han medbragte en jagtkniv med længere knivblad.

Politiet efterlyser også et yngre par, som kan have set overfaldet. Parret, som beskrives som værende omkring 25 år, hjalp drengen på benene igen og bemærkede formentlig også, at røveren stak af.

Nordjyllands politi efterlyser vidner, der kan have set overfaldet eller set gerningsmanden.

Oplysninger i sagen gives til Nordjyllands Politi på tlf.: 114.