'Drenge-Betinas' drabsmand vil have mildere straf

Østre Landsret bakker byretten op: Kasper Weilby er skyldig i drabet på Betina Emilie Jensen - nu venter spørgsmålet om, hvor lang en straf han skal have

ØSTRE LANDSRET (Ekstra Bladet): 12 års fængsel for knivdrabet på 39-årige Betina Emilie Jensen er slet ikke nok. I stedet skal den 30-årige Kasper Weilby idømmes forvaring - en af landets hårdeste straffe, fordi den ikke har en slutdato.

Sådan lyder påstanden fra anklageren i Østre Landsret, hvor ankesagen mod Kasper Weilby i sag får sin afslutning.

Østre Landsret valgte tidligere på dagen at tilslutte sig byrettens afgørelse om, at Kasper Weilby er skyldig i drabet - selv har han påstået, at de 29 knivstik var selvforsvar - og senere i dag afgøres det, om han skal idømmes samme straf, en mildere eller den forvaringsdom, anklageren ønsker.

'Han er eksplosiv og farlig'
Det er Weilbys brogede fortid - herunder adskillige domme for vold og andet personfarlig kriminalitet - og hans temperament, der er grunden til, at anklagemyndigheden har krævet forvaring, forklarede anklageren under sin procedure.

- Han har selv sagt, at han har svært ved at tænke, før han handler, og at han bliver meget aggressiv. Mentalundersøgelsen har vist, at han har stærke psykopatiske træk - det, vi i dag kalder dyssociale personlighedstræk. Han er eksplosiv og farlig, lød det blandt andet fra anklageren.

Barske Betinas brutale liv

Forsvarer: Han blev narret
Forsvarer Jesper Storm Thygesen krævede omvendt en straf på ikke over ni års fængsel for drabet på Betina Emilie Jensen, i sin omgangskreds kaldet 'Drenge-Betina'.

- Den her sag er usædvanlig, indledte forsvareren i sin procedure.

- Kasper blev placeret i situationen, der var ikke tale om noget planlagt. Hvis han vidste, Betina havde været i lejligheden, var han ikke kommet. Han blev narret, lokket ind i situationen og blev udsat for vold, inden han selv tyede til vold, sagde Storm Thygesen og tilføjede, at Kasper Weilby ikke tidligere er dømt for 'meget voldsom vold'.

Derfor er grundlaget for forvaring ikke til stede, mente forsvareren.

Derfor blev 'Drenge-Betina' dræbt

Ville snakke ud
Drabet på Betina Emilie Jensen skete 26. november 2014, hvor den 39-årige tidligere thaibokser blev ramt af 29 knivstik på toilettet i en lejlighed på Hjulmagerstien på Amager.

Det var Betina selv, der fik lokket Kasper Weilby og hans kæreste til lejligheden, fordi de to gennem længere tid haft en kontrovers, som hun gerne ville have snakket ud. Det var i hvert fald den forklaring, hun kom med til sine veninder forud for knivstikkeriet.

Striden mellem de to bundede angiveligt i, at den 30-årige Weilby havde kaldt Betina Emilie Jensen for en stikker, fordi hun havde udtalt sig i retten i forbindelse med en anden sag 1,5 år før - en sag mod en mand, der blev dømt for drabsforsøg mod den 39-årige kvinde.

Dømt for drabsforsøg på Betina: Hun overfaldt mig

Brød kriminelt kodeks
- Når man færdes i vores miljø, taler man ikke med politiet, man udtaler sig ikke i retten, og man stikker ikke sine venner. Det førte Betina sig også frem på, men da retssagen mod KA kørte, udtalte hun sig for fuld knald. Hun brød de kriminelles kodeks, forklarede Weilby i byretten i september sidste år.

Den 30-årige mand, der færdedes i det kriminelle miljø omkring Christiania, erkendte fra starten, at det var ham, der førte kniven, men påstod samtidig, at det var hans eneste mulighed for at slippe levende ud af den situation, han endte i, da han kom til lejligheden på Hjulmagerstien.

Den forklaring købte hverken by- eller landsretten. Dommen falder senere onsdag.

Betina-drabet: Dømt og drabssigtet afsonede sammen