Drenge fængslet: Satte ild på historisk mølle

Lokale unge på 16 og 17 år er nu varetægtsfængslet i sagen om ildebrand i dansk kulturarv

Se video fra slukningsarbejdet her (Video: Local Eyes)

To drenge på 16 og 17 er nu fængslet i forbindelse med branden i den historiske mølle, Søndersted Stubmølle, der ligger ved Holbæk, der på listen over dansk kulturarv.

Se mere video på localeyes.dk

'Døren til stubmøllen var brudt op, og der blev anlagt et bål inde i stubmøllen. I Strandparken opholdt sig en del unge mennesker i løbet af aftenen, der havde holdt fest i parken', skrev politiet i en pressemeddelelse.

- De to er varetægtsfængslet i surrogat. Foreløbigt frem til 13. juni, fortæller Carsten Andersen, pressetalsmand, Midt- og Vestsjællands Politi.

Han fortæller, at den 16-årige er fra Jyderup, mens den 17-årige er fra Holbæk. Begge er etnisk danske.

- Retsmødet blev holdt for lukkede døre. Det skete af hensyn til efterforskningen. Derfor kan jeg ikke sige mere, tilføjer pressetalsmanden.

Det er politiets vurdering, at de to mistænkte har brudt døren til møllen op for at lave et bål, der siden førte til, at møllen brød i brand.

Det var vidner, der deltog ved festen i parken, der førte politiet på sporet af gerningsmændene. Her var nogle af vidnerne inde i selve møllen kort før, at ilden fik fat i den historiske bygning.

Politiet hører fortsat gerne fra vidner, der har deltaget i ved festen - eller som på anden måde kan være med til at kaste lys over sagen.

Branden udartede sig ganske voldsomt, og det lokale brandvæsen måtte tilkalde forstærkninger.

Politiet var fremme på stedet omkring klokken 22.30, hvor møllen var overtændt.

Søndersted Stubmølle

Søndersted Stubmølle er bygget omkring år 1700. Møllen stod først i Butterup nær Tuse vest for Holbæk. Senere blev møllen flyttet. Først i 1875 otte kilometer sydpå til Søndersted, senere i 1938 til sin nuværende placering i Strandparken i Holbæk.