Annonce:
Annonce:

Drengegruppe generer og skaber utryghed: Kaldte kunde 'lille luder'

Flere borgere i Korsør føler sig ikke længere trygge ved at handle i Lidl på Motalavej. Blandt andet har en kvinde oplevet at blive kaldt 'lille luder' af en gruppe drenge

En gruppe mellem otte og 16 år skaber utryghed i området omkring Motalavej i Korsør. Foto: Google Maps
En gruppe mellem otte og 16 år skaber utryghed i området omkring Motalavej i Korsør. Foto: Google Maps
Annonce:
Følg Krimi

10 unge drenge har i længere tid skabt utryghed og uro i Korsør. Og nu er den gal igen.

Især dagligvarebutikken Lidl ved Motalavej har været udsat for hærværk og besøg fra uromagerne. Det skriver Sjællandske.

En kvinde i starten af 60'erne fortæller til avisen, at hun har oplevet at blive kaldt 'lille luder'. Det skete, da hun og hendes mand sidste år var i butikken for at handle ind.

- De gik helt tæt på mig, da de sagde det, selv om jeg og min mand var de eneste kunder i butikken, og der var god plads. Min mand sagde heldigvis, at jeg ikke skulle reagere, for hvad kunne der så ikke være sket? Vi var rystet flere dage efter, og vi har ikke turdet komme i butikken siden, fortæller hun til Sjællandske, der er bekendt med kvindens identitet.

Drengene, der alle er af anden etnisk herkomst end dansk, var mellem otte og 16 år, vurderer kvinden.

Annonce:

Området på Motalavej har i mange år været kategoriseret som en ghetto.

Spiser af varerne
Senest er to store vinduer i butikken blevet smadret. Og for få dage siden skrev en borger, Jakob, i byens Facebookgruppe, at han havde set 'en del unge mennesker gå rundt og spise af varerne for så efterfølgende at sætte dem tilbage på hylden'.

Det samme oplevede den 60-årige kvinde sidste år.

- Lige efter, vi var gået ind i Lidl, kom der denne flok på cirka 10 unge indvandrerdrenge. De gik straks i gang med at åbne chipsposer, som de spiste af, ligesom de smed chips på gulvet. De var stærk provokerende. Da vi kom op til kassen, sagde vi med lav stemme til den meget unge kvindelige ekspedient, at flokken af drenge havde åbnet poser med chips og smidt med dem. Hun svarede, at det gjorde de altid, og hun ikke kunne gøre noget, fortæller hun til Sjællandske.

Annonce:

Tør ikke gå hjem fra arbejde
Desuden har en yngre, kvindelig ekspedient skrevet i Facebookgruppen, at hendes mor altid kommer og henter hende, når hun har lukkevagter i supermarkedet.

Af Facebookgruppen fremgår det, at der for en periode har været indsat vagter i butikken, men at den ordning er ophørt.

Ekstra Bladet ville gerne have spurgt kommunikationschef i Lidl, Rikke Brandes, hvorfor ordningen er stoppet, når hændelserne fortsætter, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi bekræfter over for Ekstra Bladet, at de tidligere har været kaldt ud til uroligheder i Lidl på Motalavej.

- Vi tager det altid alvorligt, hvis folk ikke kan færdes i sikkerhed. Så møder vi op og sørger for, at der igen kan være sikkert at være. I de tilfælde, hvor de involverede personer er under den kriminelle lavalder, kan det være et spørgsmål om at tage fat i de sociale myndigheder, fortæller vagtchef, Stefan Jensen, til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: