Annonce:
Annonce:

Drev isbutik i Danmark - anholdt for at have været IS-kriger i Syrien

Tidligere bandefigur anholdt i Spanien, mistænkt for at have været del af Islamisk Stat, skriver flere spanske medier

Annonce:
Følg Krimi

Flere spanske medier sætter nu navn på den danske statsborger, der for et par dage siden blev anholdt i Spanien på baggrund af mistanke om at have kæmpet for Islamisk Stat.

Ifølge Diario de Sevilla er der tale om Ahmed Samsam.

Hos Udenrigsministeriet vil man ikke bekræfte de spanske mediers oplysninger:

- Udenrigsministeriet kan bekræfte, at en dansk statsborger er anholdt i sagen. Der er tale om en personsag, Udenrigsministeriet er derfor underlagt tavshedspligt og kan ikke give yderligere oplysninger i sagen, lyder det fra Udenrigsministeriets Borgerservice.

Oprindeligt var det den spanske indenrigsminister Juan Ignacio Zoido der på Twitter skrev, at en 29-årig mand var anholdt, fordi han er mistænkt for at have været en del af terror-organisationen Islamisk Stat.

Af en pressemeddelelse fra det spanske indenrigsministerium fremgår det, at der tale om 29-årige A.S. Her vil man ikke kommentere sagen yderligere.

Annonce:

Men i pressemeddelelsen lyder det, at den anholdte er dansk statsborger, og at han er anholdt fredag i Malaga. Og at han mistænkes for at have kæmpet for Daesh, som Islamisk Stat også kaldes.

Flere danske medier - Ekstra Bladet inklusive - har tidligere omtalt, hvordan Ahmed Samsam har været del af indvandrerbanden Black Army med base i Odensebydelen Vollsmose. Her er han blot en af flere mulige syrienskrigere, der enten har eller har haft, tilknytning til banden.

Poserede med våben
Billeder spredt på forskellige sociale medier angiver, at han i 2012 befandt sig i Syrien. Her poserer han iført camouflagetøj og med våben.

Et af billederne viser en Black Army-grafitti i baggrunden - muligvis en hilsen til vennerne derhjemme, mens han var afsted.

Tilbage i maj beskrev Ekstra Bladet, hvordan den unge mand havde fået kontanthjælp, mens han var afsted. Det viser dokumenter, som Ekstra Bladet havde fået aktindsigt i. Notaterne er anonymiseret, men en række data og kilder med indsigt i sagen bekræfter, at det er Ahmed Samsam.

Annonce:

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger ligger sagen om muligt socialt bedrageri nu hos anklagemyndigheden i Odense.

Dokumenterne fra PET og Odense Kommune viser, at Ahmed Samsam rejste til Syrien 5. november 2012 for at gå i krig. På vejen til slagmarken blev Ahmed Samsam interviewet af DR i Tyrkiet, hvor han fortalte, at han var på vej ind i Syrien.

På adskillige billeder på Ahmed Samsams Facebook-profil fra dengang optræder han også i uniform i Syrien med pistoler og maskingeværer. Det er uvist, præcis hvem Ahmed Samsam kæmpede for Syrien.

I 2012 var det selverklærede Kalifat, Islamisk Stat, ikke udråbt endnu. Det blev det i sommeren 2014.

Skyderi på isbar
I foråret i år beskrev Ahmed Samsam på sin Facebook-profil, hvordan han drev isbaren Fontænen beliggende på Falkoner Alle, Frederiksberg.

Har var der om eftermiddagen 25. maj skyderi, hvor en 18-årig medarbejder blev kvæstet af skud. Den 18-årige har i følge politiet ingen relationer til bandemiljøet.

Annonce:

Skud på Frederiksberg: Politi massivt til stede

Ingen er anholdt i forbindelse med skyderiet i isbaren. Men tidligere har politiet forklaret følgende:

- Vi kan ikke afvise, at man er gået efter en anden, og at man her har taget fejl.

Sådan har Torben Svarrer, chef for afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi tidligere udtalt.

- Et andet muligt motiv kan kan være, at gerningsmændene - eller dem, der kan have sendt dem i byen - vil sende et signal til nogen.

- Hvem kan det være?

- Vi kan ikke afvise, at der her kan være tale om ejerskabet af den pågældende butik. Her har vi hørt, at den reelle ejer kan have nogle uoverensstemmelser med folk i bandemiljøet. Hvem det kan være, vil jeg ikke kommentere, sagde han dengang.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: