Annonce:
Annonce:

Dropper sag mod Brittas svigersøn

Bagmandspolitiet dropper sigtelsen for groft hæleri mod Britta Nielsens svigersøn

Brittas svigersøn er nu også sigtet. Få alle de andre aspekter i sagen udlagt her.
Annonce:
Følg Krimi

Britta Nielsens svigersøn Kian Omid Mirzada undgår en straffesag om groft hæleri i kølvandet på den store svindelsag mod hans svigermor.

Bagmandspolitiet har valgt at droppe sagen - såkaldt påtaleopgivelse - ved et brev fredag til Kian Omid Mirzadas advokat Andro Vrlic.

- Jeg er naturligvis glad for, at bagmandspolitiet endelig – og efter mere end 2 år – har frafaldt sagen, siger Andre Vrlic.

Svigersønnen, der er gift med Jamilla Hayat, blev sigtet allerede 20. december 2018. Nu opgives sigtelsen.

- Efter min opfattelse har det gennem hele forløbet været åbenbart, at der ikke har været noget grundlag for en sag mod min klient. Hvilket politiets efterforskning altså har bekræftet, siger han.

Annonce:

Sigtelse: Skjult efter aftale med Britta
Helt konkret blev Kian Omid Mirzada sigtet for groft hæleri ved i forening med Britta Nielsens døtre at sikre og skjule udbytte fra databedrageri i forbindelse med den store svindelsag fra Socialstyrelsen.

Anklagemyndigheden sigtede Kian Omid Mirzada for at have fjernet og gemt betragtelige værdier efter aftale med Britta Nielsen. Men det mener anklagemyndigheden altså ikke, at der er tilstrækkelig bevis for.

- Min klient er glad og lettet, efter at han endelig har fået på skrift, at der ikke er noget at komme efter i forhold til ham, fortæller Andro Vrlic.

Britta Nielsens svigersøn Kian Mirzada er tiltalt i en anden sag om frihedsberøvelse, vold og trusler mod en polsk håndværker. Privatfoto
Britta Nielsens svigersøn Kian Mirzada er tiltalt i en anden sag om frihedsberøvelse, vold og trusler mod en polsk håndværker. Privatfoto

Brittas svigersøn sigtet i svindelsagen: Gemte værdier efter aftale med Britta

Britta Nielsen fik forrige år 6,5 års fængsel for årtiers svindel mod Socialstyrelsen. Den 66-årige svindlerske blev dømt til at få konfiskeret 113 millioner kroner.

Det er dog kun lykkedes for kurator Boris Frederiksen fra kammeradvokaten at ryste cirka fem millioner kroner ud af Britta Nielsens konkursbo.

Mystik før Britta-retssag: Der mangler 47 millioner

Bankbogen, husene, pensionen: Her er resterne efter Britta

Annonce:

Artiklen fortsætter under billedet ...

Knap fem måneder efter Britta Nielsens dom faldt der dom mod hendes børn ved Retten i Glostrup.

Nadia Samina Hayat (33), der var tiltalt for groft hæleri for 37,2 mio. kroner, fik tre år og seks måneders ubetinget fængsel.

Karina Jamilla Hayat (36), der var tiltalt for groft hæleri for knap 3,5 mio. kroner, fik et år og seks måneders ubetinget fængsel.

Jimmy Hayat (40), der var tiltalt for groft hæleri for 10,7 mio. kroner og for at være i besiddelse af børnpornografisk materiale, fik to år og seks måneders ubetinget fængsel.

Alle tre har anket dommen til landsretten.

Journalist Jonas Skov udlægger bevismaterialet i sagen mod Britta Nielsens tre børn, før der var afsagt dom. Video: Tariq Mikkel Khan

Britta Nielsens datter Jamilla Hayat er sigtet for groft hæleri i den store svindelsag, hvor hendes mor er sigtet for at stjæle mindst 111 mio. kr. fra Socialstyrelsen. Foto:  Discovery Networks Danmark
Britta Nielsens datter Jamilla Hayat er sigtet for groft hæleri i den store svindelsag, hvor hendes mor er sigtet for at stjæle mindst 111 mio. kr. fra Socialstyrelsen. Foto: Discovery Networks Danmark

Ansat om Brittas svigersøn: Jeg blev banket og bortført

Artiklen fortsætter under billedet ...

Annonce:

Britta Nielsen og nu fire andre er sigtet i svindelsagen fra Socialstyrelsen. Foto: Phill Magakoe/AFP
Britta Nielsen og nu fire andre er sigtet i svindelsagen fra Socialstyrelsen. Foto: Phill Magakoe/AFP
 

Britta Nielsens svigersøn gennem mange år Kian Omid Mirzada er dømt i en sag om grov vold, hvor ofrene blev truet med en pistol.

Brittas svigersøn anklaget for kidnapning, vold og trusler

Ekstra Bladet har tidligere talt med den polske håndværker Tomasz Nalikowski, som i januar sidste år blev slået og bortført af tre mænd. Det skete ifølge anklageskriftet efter instruktion fra Brittas svigersøn Kian Omid Mirzada.

Brittas datter sigtet i ny sag: Polsk håndværker kidnappet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: