Drukneulykke i Lalandia: Forældre ville tage et billede og så var sønnen væk

En knap to-årig dreng slipper formentlig uden mén fra drukneulykke i Lalandia efter hurtig indsats fra livredder

En knap to-årig dreng kom søndag på afveje i Lalandia i Billund og blev fundet livløs på bunden af et bassin. Foto: Nartin Lehmann
En knap to-årig dreng kom søndag på afveje i Lalandia i Billund og blev fundet livløs på bunden af et bassin. Foto: Nartin Lehmann

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Et øjebliks uopmærksomhed fra forældrene gjorde søndag eftermiddag, at en knap to-årig dreng druknede i Lalandias badeland i Billund. Heldigvis blev drengen fundet hurtigt, og livreddende førstehjælp fra en tilstedeværende livredder fik barnets vejrtrækning og hjerte i gang igen. Han slipper formentlig fra episoden uden mén.

Det fortæller fungerende vicepolitiinspektør og leder af patruljecentret Center Midt ved Sydøstjyllands Politi, Mikkel Ross, til Ekstra Bladet.

Det var klokken 14.45, at politiet fik anmeldelse om en drukneulykke i badelandet. En knap to-årig dreng var sammen med sin familie fra Odense på besøg i badelandet.

- Mens de i to sekunder var ved at tage et billede af andre familiemedlemmer, får drengen trippet væk fra stedet. De bliver klar over med det samme, at drengen er væk og henvender sig derfor til en livredder, siger Mikkel Ross.

- Forældrene går selv rundt og leder efter drengen. Kort tid efter, er der nogen, der råber op. Drengen ligger på bunden af et bassin, og han bliver hevet op derfra.

Livredderen, som allerede er blevet underrettet af forældrene, går siden i gang med at yde livreddende førstehjælp til drengen, som fremstod livløs.

- Ganske hurtigt begynder drengen at hoste vand op og giver sig til at græde. Det var ikke så tosset, siger Mikkel Ross videre.

Ambulancepersonale ankom herefter til badelandet og overtog behandlingen af drengen. Han blev sammen med sin familie kørt til Kolding Sygehus, hvorfra han endda blev udskrevet hen under aften.

Mikkel Ross fortæller, at ambulancepersonalet har indstillet livredderen til dusør for sin ekstraordinære indsats, skriver jv.dk.

Politiet har afsluttet sagen.

- Det drejer sig om ganske få sekunders uopmærksomhed, og vi mener, at der er tale om et hændeligt uheld, siger Mikkel Ross.