Drukneulykke ved Langebro efter sammenstød

Der er sket en meget alvorlig ulykke på vandet ved Christians Brygge. Tilsyneladende er en båd påsejlet af en vandscooter

Flere behandles på kajkanten efter ulykken på vandet. Foto: Kenneth Meyer
Flere behandles på kajkanten efter ulykken på vandet. Foto: Kenneth Meyer

En person er netop reddet op af vandet ved Langebro i København og er kørt til Rigshospitalet efter en ulykke, der muligvis skyldes sammenstød mellem en båd og en vandscooter.

Dykkere og redningsmandskab leder efter endnu en person, som muligvis stadig er i vandet, oplyser Ekstra Bladets reporter på stedet.

Hovedstadens Beredskab blev alarmeret kl. 19.46 til Christians Brygge til en alarm om flere personer i vandet.

- Jeg kan bekræfte, at vi er på stedet efter en ulykke på vandet, siger operationschef Frederik Ryber, der henviser til Københavns politi om ulykken.

For kort tid siden kørte en ambulance sammen med akutlægen mod Rigshospitalet med politieskorte. Flere andre personer er under behandling på skadestedet, oplyser Ekstra Bladets reporter.

Politiets båd er også på stedet, og der er tilsyneladende også flere chokerede vidner.

Det er endnu uklart, hvad der er præcist er sket. Men der er tilsyneladende tale om et sammenstød på vandet, formentlig mellem en vandscooter og en båd.

Artiklen fortsætter under billedet

Også politiets båd er på ulykkesstedet. Foto: Kenneth Meyer
Også politiets båd er på ulykkesstedet. Foto: Kenneth Meyer

Den centrale vagtleder Lars Westerweel hos Københavns politi vil ikke oplyse noget om ulykken: - Jeg har ingen kommentarer, siger vagtlederen.

Københavns Politi har kun sendt en meddelelse ud på Twitter: 'Større ulykke i Københavns Havn ved Langebro med flere tilskadekomne.' Politiet vil senere sende en pressemeddelelse ud.

Ekstra Bladet har talt med et vidne, Lasse, der fortæller, at en vandscooter tilsyneladende kolliderede med en af de små udlejningsbåde fra Islands Brygge.

Vidnet og hans venner lå i en båd ved Islands Brygge og hyggede sig, da der kom syv-otte vandscootere sejlende i høj fart.

- Pludselig hører vi et stort brag. En af vandscooterne har tilsyneladende ramt en af de små udlejningsbåde. Straks efter stikker de andre vandscootere af i retning mod Sjællandsbroen. Jeg så en ung kvinde hænge ud over kanten på udlejningsbåden, og hun blev kørt væk i ambulance, siger Lasse, der ikke ønsker sit efternavn frem.

- Der så ud til at være flere unge piger i båden, der blev ramt. Dykkerne ligger nu og leder efter flere personer i vandet, siger vidnet til Ekstra Bladet.