DSB slettede video-overvågning af milliardær-røveren

Vigtigt bevis blev ved en fejl ikke sikret hos DSB´s overvågningscenter. Tiltalt for hjemmerøveri har civil livvagtsuddannelse

Følg Krimi

RETTEN I LYNGBY (Ekstra Bladet): DSB slettede en vigtig video-overvågning fra Vedbæk Station, hvor den formodede hjemmerøver, der plyndrede Coloplast-milliardæren Niels Peter Louis-Hansen for 2,5 millioner kr., steg af Kystbanetoget klokken 18.23 cirka to timer før hjemmerøveriet.

En efterforsker fra Nordsjællands politi nåede at se video-overvågningen hos DSB, hvor hun tydeligt kunne genkende den 36-årige færing, der er tiltalt for hjemmerøveriet.

Men da politiet fik en cd-rom fra DSB´s overvågningscenter manglede videoklippet ved en fejl. Og da DSB sletter al video-overvågning efter syv dage, er overvågningen nu gået tabt.

- Vi kan se toget ankomme og så stopper klippet, fortalte efterforskeren i dag i Lyngby Ret.

Det var en fejl, at video-overvågningen ikke blev sikret, og det skyldtes formentlig massivt arbejdspres hos personalet hos DSB, forklarede politiassistenten i retten.

Derfor kunne retten ikke se video-overvågningen, men måtte nøjes med efterforskerens forklaring om, at hun havde set video-klippet og med sikkerhed kunne genkende den 36-årige færing stå af toget på Vedbæk Station.

Sådan blev milliardær truet og afpresset - læs hjemmerøverens brev

Til gengæld fik DSB sikret video-overvågningen fra Vedbæk Station, hvor hjemmerøveren tager toget klokken 21.11, cirka 28 minutter efter, at han forlod villaen efter hjemmerøveriet.

Den 36-årige færing nægter sig skyldig, og har under retssagen holdt sig fuldkommen tavs om hjemmerøveriet.

Han er højtuddannet med sikkerhedskursus
Færingen har en bachelor og en kandidatgrad i engelsk og datalogi med top-karakter.

Han har også gennemført et 360 timers sikkerhedskursus i overvågning, personbeskyttelse og skydetræning - også med en god anbefaling fra instruktørerne, der mente at han ville være et godt aktiv i sikkerhedsbranchen sammenholdt med hans IT-kundskaber.

Han afviste fra sagens start at svare på spørgsmål - og han har kun ville udtale sig om to andre forhold om et overfald på en kriminalassistent på Helsingør Politigård og et forsøg på at flygte fra politiet ved Blegdamsvejens Fængsel.

Men den 36-årige følger meget opmærksomt med i alt hvad anklageren og vidnerne siger. Han tager flittigt notater og kommenterer forklaringerne overfor sin forsvarer Anders Larsen.

Trods det manglende video-klip fra hjemmerøverens ankomst til Vedbæk Station, kan politiet følge den 36-årige færing på andre video-overvågninger fra DSB. De viser, at han ankommer til Trekroner Station ved Roskilde kl. 17.09 og tager toget klokken 17.22. Han ankommer igen til Trekroner Station kl. 22.29.

Prøver sko i retten
Fra et sålaftryk på Vedbæk Strand ved politiet, at hjemmerøveren var iført et par specielle Ninja-støvler købt på nettet. Politiet fandt en kvittering hos den 36-årige færing for købet, og han fik byttet støvlerne i butikken fra en størrelse 42 til 44.

Sålaftrykket var størrelse 44, og færingens forsvarer havde indkøbt to par støvler i de to størrelser, som den 36-årige prøvede i retten. Størrelse 42 passede ham perfekt, men 44 var alt for store, fortalte han. Ergo mener den tiltalte ikke, at han har været på Vedbæk Strand i et par Ninja-støvler størrelse 44.

En mentalundersøgelse af den 36-årige tiltalte viser, at han ikke er sindssyg, men har en særegen personlighed med autistiske træk, hvor hans relationer til andre mennesker er forstyrret. Derfor anbefaler Retslægerådet, at hvis han kendes skyldig, skal han i starten afsone i Anstalten i Herstedvester, hvor han kan få behandling.

Trods hans gode uddannelser og karakterer har den tiltalte aldrig kunnet finde et arbejde og efter to år på dagpenge kom han på kontanthjælp. Han flyttede fra en tryg opvækst i gode kår til Danmark i 2005 som studerende på RUC.

Dommen i sagen falder i eftermiddag.

Røvet milliardær blev beskyldt for trafikdrab

Søgte oplysninger om Danmarks tredje rigeste ægtepar inden hjemmerøveri

Drømte om et lille hus på landet i Canada

Her er hjemmerøverens trusselsbrev

Her er hjemmerøverens trusselsbrev:

trusselsbrev.png

 

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+