DUP indleder sag efter viral video af betjent

Videoen florerede på de sociale medier i weekenden

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

En optagelse af et sammenstød mellem en ung mand og en politibetjent florerede på de sociale medier i weekenden.

På videoen ser man, at betjenten tager fat i den unge mand, der er ved at børste tænder, og lægger ham ned på gulvet i entréen i en lejlighed.

Mandag er Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) gået ind i sagen.

Det skriver B.T.

- Vi har fået flere forskellige henvendelser, og jeg kan bekræfte, at vi nu indleder en sag omkring hændelsen, siger Cecilie Revsbech, der er chefkonsulent i DUP til B.T.

Politiet undersøger sagen
Ekstra Bladet er bekendt med videoen, som er blevet sendt til redaktionen af utallige læsere.

Videoen blev optaget natten til lørdag i en lejlighed i København, hvor en gruppe unge var samlet. Naboer havde angiveligt tilkaldt politiet, da der blev spillet høj musik.

Det er uvist, hvad der er gået forud for episoden, men i videoen ses det, hvordan politiet lægger en mand ned og hiver ham ud i en opgang.

Københavns Politi oplyste lørdag til Ekstra Bladet, at man er i færd med at undersøge, hvad der er sket.

- Københavns Politi er bekendt med videoen. Vi er ved at undersøge, hvad der er sket. Herunder også hvad der er gået forud, sagde vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard.

Politiet undersøger viral video

Retsordfører prikker til ministeren
Kristian Hegaard, retsordfører og folketingsmedlem for Radikale Venstre, bad lørdag aften justitsminister Nick Hækkerup om en redegørelse for episoden.

- Det ser meget voldsomt ud i videoen, og derfor synes jeg det er på sin plads at få en redegørelse fra ministeren, sagde han til Ekstra Bladet.

Kristian Hegaard oplyste, at han endnu ikke har fået respons på sin forespørgsel.

- Vi ved ikke, om der er gået noget forud. Derfor er det i alles interesse at få en redegørelse, for jeg tror, der er mange, der er stærkt forundrede, lød det.