Dusør på 186.000 kr.: 375 betjente leder efter 5-årige Inga

Mysteriet om 5-årige Inga har grebet hele Tyskland

Tysk politi har udlovet en dusør på 25.000 euro for informationer, der kan føre til opklaringen af sagen om den 5-årige tyske pige Inga. Det svarer til cirka 186.000 danske kroner.

Pigen forsvandt 2. maj i Sachsen-Anhalt, hvor hun var med til en grillfest. Den foreløbige efterforskning tyder på, at pigen gik ind i et skovområde for at samle brænde til et bål. Her fra vendte hun aldrig tilbage.

Politiet har minutiøst gennemsøgt området, men lille Inga er tilsyneladende forsvundet sporløst.

375 politifolk leder
Onsdag gik 350 betjente i gang med en massiv gennemsøgning af et skovområde, der ligger omkring 4,5 kilometer syd for området, hvor man ledte i sidste måned. Skovområdet er på omkring 1000 hektar, svarende til cirka 1400 foldboldbaner.

Eftersøgningen gav intet resultat, og betjentene er derfor gået i gang igen i dag, torsdag, hvor man har sat yderligere 25 betjente på sagen.

- Vi vil vende hver eneste sten for at finde Inga, siger politiets lokale talsmand, Mike von Hoff, ifølge tyske RTL.

Billeder fra stedet viser, at betjentene går skulder om skulder og gennemsøger skovområdet med metalstænger

1000 tip
Det afsøgte område ligger syd for en psykiatrisk afdeling, hvor voldtægtsforbrydere og pædofile sidder i et delvist åbent fængsel. Det har fået flere tyske medier til at spekulere i, at der kan være en sammenhæng, men det afviser efterforskerne.

Politiet oplyser, at man stadig efterforsker sagen bredt, og at man ikke kan udelukke, at der kan være tale om en forbrydelse, en kidnapning eller en ulykke.

Over 1000 politifolk har været involveret i efterforskningen, hvor man også har brugt helikoptere og specialtrænede sporhunde. De tyske myndigheder har udsendt tusindvis af efterlysningsplakater, har dedikeret hjemmesider udelukkende til at indsamle informationer og har sendt efterlysningsindslag på landsdækkende tv.

Det har resulteret i mere end 1000 henvendelser. Til trods for det er der fortsat ingen spor af den lille pige.